In de categorie ‘Recepten van de chef’ deze keer een heel erg lekkere (maar niet zo heel erg gezonde) fudge van chocola en walnoten. Eigenlijk is het maken van een fudge vrij lastig en precisie-werk, maar als je het maakt volgens onderstaand recept dan is het heel eenvoudig. Als je ooit eens een ‘echte’ fudge hebt gemaakt dan weet je hoe lastig het kan zijn om de masse op de juiste temperatuur stevig los te kloppen zodat de suiker niet kristaliseert. Met dit recept heb je daar geen last van en het is dan ook een alternatief voor de klassieke fudge.
Chocolade walnoten fudge
Het recept hieronder is ongepolijst en niet voorzien van afeleiding: dit is gewoon hoe het gerecht gemaakt wordt en wordt opgediend in een restaurant ergens in Nederland.
Ingrediënten
- 170 gr zachte roomkaas
- 1/8 theelepel zout
- 1/2 theelepel vanille extract
- 475 gr suiker (witte basterd of poedersuiker)
- 110 gr chocola (om mee te koken), gesmolten en afgekoeld
- 120 gr gehakte walnoten
Bereiding
- Bedek een ondiepe ovenschaal met folie.
- Klop de roomkaas in een kom zacht.
- Klop de zout en vanille erdoor.
- Mix de poedersuiker erdoor, beetje bij beetje, tot het een glad geheel is.
- Roer de gesmolten chocola erdoor.
- Doe de walnoten erbij.
- Spreid dit uit in de ovenschaal.
- Laat 1 uur in de koelkast hard worden.
- Snijd de fudge in vierkanten van 2,5 cm.
Als je dit recept hebt gebruikt voor een fudge dan hoor ik graag van je wat je ervan vindt!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!