Of je vindt vreemde combinaties van ingrediënten spannend, of je moet er weinig van hebben. Als je er een Michelinster bijzet dan is het lekker, maak je het zelf dan is het afwachten of het eetbaar is. Maar zonder te proberen kom je niet op fantastische recepten, dus probeer eens wat anders (en eet het eerst eens zelf voordat je het je schoonfamilie voorzet…)
Gehakt met tomaat, banaan en kool recept
Dit recept bevat banaan en kool en je eet het met brood. Kool wordt bijvoorbeeld op hotdogs gegeten, maar ook als rauwkost op kebab of Turkse pizza. Gehakt en banaan kennen we ook wel samen, maar de combinatie van deze drie is voor mij nieuw. Maar blijkt erg lekker!
Ingrediënten
• 1 ui
• 300 gram fijngesneden witte kool
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 grote, niet te rijpe, banaan
• 1 eetlepel citroensap
• Boter of olie om in te bakken
• 400 gram gehakt
• 1 theelepel cayennepeper
• zout en cayennepeper naar smaak
• 1 bouillonblokje of verse bouillon
• stokbrood of ciabatta
Bereiding
- Pel en snipper de ui
- Was de kool in een vergiet
- Laat de tomaten uitleppek en snijd in plakjes (pas op dat je ze niet plet)
- Pel de banaan en snijd in plakjes, sprenkel er wat citroensap over
- Fruit de ui in wat vet
- Bak het gehakt rul in de pan met ui en breng op smaak met zou en cayennepeper
- Voeg nu 1 dl water toe en het bouillonblokje of de verse bouillon en laat met deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven
- Bak in een koekenpan de banaanplakjes in wat olie of boter aan elke kan 1 minuut
- Voeg de tomatenplakjes toe aan het stoofmengsel
- Beleg nu een ciabatta of stokbrood met het mengsel en leg bovenop de plakjes banaan.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!