Echt Hollands eten is toch wel het AVG’tje (aardappel, vlees en groente). En eigenlijk is er niets lekkerder dan een flinke gehaktbal met een stamppot, een patatje of met gekookte aardappel en jus. Deze gehaktbal heeft alles wat je zoekt in een gehaktbal; hij is stevig maar zacht, goed op smaak en heeft een heerlijke jus. Deze gehaktballen zijn geïnspireerd op de gehaktballen van De Librije. Bekijk hieronder de video en lees verder voor de ingrediënten.
Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gram rundergehakt
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- Klontje boter om in te bakken
- 300 ml runderfond of runderbouillon (de fond is wat sterker van smaak, gebruik je bouillon dan zou je eventueel een snufje zout toe kunnen voegen)
Lil Tieman zegt
Geweldig lekker
Sien zegt
Mijn vraag is heb een kleine slowcooker moet de tijd van de gehaktballen dan net zo. Lang of moet het dan korter
Ben het aan het uit proberen
Ben 85 jaar dus ik doe overal aan mij wat makkelijk is voor mij
Bv hartelijk dank
Florian zegt
De kooktijd hoeft niet te worden aangepast aan het formaat van de slowcooker.
Sandra zegt
Ze gaan nu in de slome… Ben erg benieuwd
Florian zegt
Als ze zo lekker worden als bij ons dan komt het wel goed met de complimentjes vanavond! :-)
Ada zegt
Nog nooit zulke lekkere gehaktballen gegeten. Wat een aanwinst voor mijn keuken!
Marijke zegt
Wat leuk om te horen :-) Bedankt voor je compliment
M zegt
Sorry mij lukt het niet
Voor die gehakt
Ballen te bakken,ik weet niet hoevdat moet met instellen ,en moet hij uren bakken dan gebruikt hij toch veel stroom ,meer als gas ,als ik het goed begrijp,
Florian zegt
Bakken is maar kort, een paar minuten. Koken op gas kan duurder zijn dan elektra inderdaad maar voor dit soort korte aanbraad-instructies zou het geen verschil moeten maken op de energierekening.
Ik weet niet hoe ik je verder kan helpen, de instructies zijn helder denk ik.
Wellicht eerst een recept met wat minder stappen proberen? De gehaktballen zijn wellicht te bewerkelijk om meteen mee te starten.
Juliet zegt
Wat voor mosterd is er lekker door?
Groningse mosterd kan dat ook?
Florian zegt
Groningse mosterd is wat pittiger en heeft een zuurtje, ik denk dat dat prima kan hoor in de gehaktballen, gewoon eens proberen lijkt me. Wij gebruiken meestal Zaanse mosterd maar ik denk dat het verschil niet zo groot zal zijn dat het ene wel kan en het andere niet.
Petra zegt
Ik heb de ballen gehakt gemaakt uit de slowcooker, heerlijk! Ik ga ze nooit meer anders maken!
Patricia zegt
Omdat ik weg moest, heb ik ze alvast aangebraden voor mijn gezin.
Die zetten de sc vanmiddag aan.
Ik heb ze eerder gemaakt. Ze zijn erg lekker.