In deze editie van Recepten van de Chef een vegetarisch recept voor een kikkererwtenlinzenburger (ik vind het wel een mooie naam). Het recept is, zoals alle recepten in deze categorie: kort en bondig, maar moet voor de doorgewinterde hobby-kok geen enkel probleem zijn. Een vegetarische burger is niet alleen erg lekker maar ook een gezond alternatief voor de hamburger van vlees. Erwten en linzen zijn namelijk erg gezond en daarom: probeer het eens, vind je het niks? Probeer dan eens andere kruiden, wie weet vind je de voor jouw gouden combinatie.
Kikkererwtenlinzenburger recept
Bakken in olie werkt het beste want het geeft een stevige krokante korst, door de kruiden zit er al heel veel smaak in deze vegetarische burgers maar toch is naar smaak zout en peper toevoegen wel nodig.
Ingrediënten
- 250 gr rode linzen
- 425 gr kikkererwten uit blik
- 1 el olie
- 2 uien in ringen
- 1 el harissakruiden
- 1 el versgeraspt gember
- 1 ei
- 3 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte verse koriander
- 200 gr broodkruim / panko
Bereiding
- Kook de linzen ongeveer 10 minuten
- Fruit de ui en voeg de harissakruiden toe
- Pureer de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de helft van de linzen, de gember, het ei, de ui met de puls stand van de keukenmachine.
- Schep de puree in een schaal en voeg de rest van de linzen, de peterselie, koriander en broodkruim toe.
- Laat het mengsel terugkoelen om makkelijker burgers te vormen.
- Na het vormen bloemen en bakken.
Bakken aan beide kanten bruin, net zoals een ‘gewone’ hamburger. Smaakt heerlijk op een broodje maar ook los erg lekker!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!