• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten
  • Leren koken

Recept kipfilet: mals en niet droog

Laatst bijgewerkt door Florian op 5 maart 2019 - Reacties:9

Kipfilet is vaak saai, zeker als deze niet lang gemarineerd of goed gekruid is, en droog is het helemaal geen pretje. Er is een manier om kipfilet zo te maken dat het wèl mals en lekker is zonder dat het droog wordt. Lees hieronder hoe je dit voor elkaar krijgt.

Je hebt nodig

  • Kipfilet (maximaal 4 stuks ivm de afmetingen van je pan)
  • Zout
  • Peper
  • Bloem (4 eetlepels)
  • Kruiden (als je dat wilt)
  • Boter (een eetlepel)
  • Olijfolie (of andere olie zoals arachideolie of zonnebloemolie)

Tip: probeer ook eens kippedijfilet, dit is minder snel droog bij ‘ normaal’  bakken, een prima alternatief voor kipfilet.

Keukengerei

  • Een brede pan met deksel, ideaal zou een koekenpan zijn
  • Een kookwekker

Bereiding

  1. Zorg dat je de dikte van de kipfilets overal ongeveer gelijk maakt door er met een vleeshamer of ander zwaar voorwerp op slaat, dit kan ook met een mes, als het de kip maar platter maakt, bestrooi de kip daarna met wat zout en peper.
  2. Mix de bloem met wat zout. peper en de kruiden tot een ‘zandbak’ en haal de kipfilets hier doorheen zodat er een dun laagje broem op de kip blijft plakken (echt heel dun, niet zoals bij paneermeel).
  3. Zet de pan op middelhoog vuur, als de pan heet is voeg je de boter en olie toe, draai dit rond zodat de pan overal goed ingevet is.
  4. Als de pan gereed is voor de kip zet je het vuur op de midden-stand en je legt de kip in de pan, laat ze één minuut liggen en draai ze kipfilet dan om en doe het deksel op de pan, draai het gas laag.
  5. De kipfilet is nu aan het garen, zet een kookwekker voor tien minuten en laat de kipfilet met rust, het is belangrijk dat de temperatuur in de pan hoog wordt op een gelijkmatige manier dus het deksel van de pan halen is vragen om niet-gare kip, laat hem dus op de pan totdat je wekker gaat!
  6. Na tien minuten zet je het gas uit, en laat je de kip 10 minuten doorgaren, til het deksel niet op!

Als de kookwekker nu afgaat is je kip klaar: gaar en heerlijk mals (als je je aan de strenge regels hebt gehouden tenminste ;-))

Ben je al lid van ons Youtube-kanaal? We plaatsen elke week een nieuw videorecept!

Lees verder over:

  • ➣ Pulled pork maken in de slowcooker – Met video
  • ➣ Gevulde paprika uit de oven
  • ➣ Stoofvlees recept – Italiaans stoofvlees uit de slowcooker
  • ➣ Meringue maken met een keukenmachine
  • ➣ Knoflookpasta recept
  • ➣ Mexicaanse tortilla taart met ingrediënten van La Morena
  • ➣ Pasta met zalm en romige erwten – recept
  • ➣ Pasta met paddestoelen – recept


9 Reacties

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Kitchenaid keukenmachine Artisan modellen vergelijken
Keuken schoonmaken: vet verwijderen van de afzuigkap »

Reacties

  1. Brenda zegt

    8 juli 2015 om 18:38

    Vraagje: Hoe lang doorgaren? Ook 10 min?
    Hoor graag, grtje Brenda

    Beantwoorden
    • Marianne zegt

      9 juli 2015 om 14:49

      Ja wederom 10 minuten, ik heb het ook in het recept aangepast. Kookze!

      Beantwoorden
  2. Jantine zegt

    5 januari 2016 om 08:24

    Zo wat een super tip dit!
    Precies jouw regels gevolgd en de eerste reactie van mijn man was….. Zo zeg die is sappig.
    Nooit meer droge kip voor ons.

    Dank je wel Marianne.

    Beantwoorden
    • Marianne zegt

      5 januari 2016 om 09:35

      Goed om te horen! :-)

      Beantwoorden
  3. Marian zegt

    9 juni 2017 om 18:21

    Super lekker. …..bedankt voor het recept.mmmmmm

    Beantwoorden
  4. Anoniem zegt

    5 juli 2017 om 16:06

    Jammer dat er geen foto’s staan :( zie graag het eindresultaat voordat ik eten voorbereid

    Beantwoorden
    • Marian zegt

      5 juli 2017 om 16:07

      Snap ik… tegenwoordig maak ik kip meestal in de slowcooker, maar als ik dit recept weer eens uit de kast haal dan maak ik foto’s, beloofd! :-)

      Beantwoorden
  5. Richard zegt

    6 november 2018 om 17:47

    Ziet er niet uit. En de bloem mag je ook weglaten hoor. Mals ja maar bleek en smaakloos. Volgens de regels gedaan trouwens.

    Beantwoorden
    • Marian zegt

      7 november 2018 om 09:18

      Je kunt de kip natuurlijk eerst marineren voor smaak (passend bij het gerecht waar je de kip voor gebruikt, bijvoorbeeld door een salade) en je kunt, als je dat wilt, voor het uiterlijk altijd wat grillstrepen maken met een contactgrill bijvoorbeeld.

      Het gaat er bij dit recept om de kip mals te houden – en dat is blijkbaar wel gelukt :-)

      Beantwoorden

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in