Aan het einde van de middag eet ik graag dingen die eigenlijk niet zo goed voor me zijn. Chips, nootjes of rozijnen, zelfs de restjes van het avondeten van de vorige dag eet ik als voorgerecht. Tijdens het pellen van de pistachenoten bedacht ik dat het toch niet zo kan zijn dat ik deze noten niet in een gerecht kan verwerken. En inderdaad: recepten met pistachenoten zijn eenvoudig gevonden. En lekker!
Recept pistachenoten met kip munt en bulgur of couscous
Voor dit gerecht heb ik een van oorsprong Marokkaans recept wat verNederlandst. Het belangrijkste ingrediënt: pistachenoten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 kg kipfilet (of 4 kipfilets), in grove stukken (anders wordt het droog)
- 4 eetlepels olie (ik gebruik kokosolie)
- 2 uien, gesnipperd (je kunt ook 1 ui en 1 bosui doen voor de kleur en iets andere smaak)
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 750 ml kippenbouillon
- 1 citroen of limoen (de helft gaat door de bulgur of couscous)
- 2 theelepels komijnpoeder (Djinten)
- 2 theelepels gemberpoeder (Djahé)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- Gemalen zwarte peper naar smaak
- 100 gram rozijnen150 gram gepelde pistachenoten
- 50 gram verse korianderblaadjes
- 300 gram bulgur of couscous
- 3 eetlepels verse gehakte munt
- Water (voor bulgur of couscous)
Keukengerei
- Stoofpan met deksel of tajine.
- Mes
- Snijplank
- Iets om mee te roeren
Bereiding
- Zet de braadpan op het vuur en voeg de olie toe. Bak hierin de grof gesneden kipfilet en haal deze uit de pan zodra ze stukken zijn dichtgeschroeid.
- Bak nu in het zelfde vet de uien tot ze glazig worden en voeg dan de knoflook toe zodat deze even kan aanfruiten.
- Doe nu de bouillon, kipfilet, komijn, gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, sap van een halve citroen/limoen, zout en peper in de pan en roer het even door.
- Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het dan een half uur rustig sudderen.
- Voeg na 30 minuten rozijnen, pistachenoten en korianderblad toe en laat nu 15 minuten sudderen.
- Maak nu de bulgur of couscous zoals je gewend bent (zie anders de verpakking). Als dit klaar is doe je er wat olijfolie, zout, peper en verse munt bij, roer dit er doorheen.
Doe nu de bulgur of couscous op borden en doe de saus erbij, een beetje verse munt en korianderblad ter garnering.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!