• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten

Recept pistachenoten met kip munt en bulgur of couscous

Laatst bijgewerkt door Florian op 3 augustus 2015 - Reacties:0

Recept pistachenoten met kip munt en bulgur of couscousAan het einde van de middag eet ik graag dingen die eigenlijk niet zo goed voor me zijn. Chips, nootjes of rozijnen, zelfs de restjes van het avondeten van de vorige dag eet ik als voorgerecht. Tijdens het pellen van de pistachenoten bedacht ik dat het toch niet zo kan zijn dat ik deze noten niet in een gerecht kan verwerken. En inderdaad: recepten met pistachenoten zijn eenvoudig gevonden. En lekker!

Recept pistachenoten met kip munt en bulgur of couscous

Voor dit gerecht heb ik een van oorsprong Marokkaans recept wat verNederlandst. Het belangrijkste ingrediënt: pistachenoten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg kipfilet (of 4 kipfilets), in grove stukken (anders wordt het droog)
  • 4 eetlepels olie (ik gebruik kokosolie)
  • 2 uien, gesnipperd (je kunt ook 1 ui en 1 bosui doen voor de kleur en iets andere smaak)
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 citroen of limoen (de helft gaat door de bulgur of couscous)
  • 2 theelepels komijnpoeder (Djinten)
  • 2 theelepels gemberpoeder (Djahé)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Gemalen zwarte peper naar smaak
  • 100 gram rozijnen150 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram verse korianderblaadjes
  • 300 gram bulgur of couscous
  • 3 eetlepels verse gehakte munt
  • Water (voor bulgur of couscous)

Keukengerei

  • Stoofpan met deksel of tajine.
  • Mes
  • Snijplank
  • Iets om mee te roeren

Bereiding

  1. Zet de braadpan op het vuur en voeg de olie toe. Bak hierin de grof gesneden kipfilet en haal deze uit de pan zodra ze stukken zijn dichtgeschroeid.
  2. Bak nu in het zelfde vet de uien tot ze glazig worden en voeg dan de knoflook toe zodat deze even kan aanfruiten.
  3. Doe nu de bouillon, kipfilet, komijn, gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, sap van een halve citroen/limoen, zout en peper in de pan en roer het even door.
  4. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het dan een half uur rustig sudderen.
  5. Voeg na 30 minuten rozijnen, pistachenoten en korianderblad toe en laat nu 15 minuten sudderen.
  6. Maak nu de bulgur of couscous zoals je gewend bent (zie anders de verpakking). Als dit klaar is doe je er wat olijfolie, zout, peper en verse munt bij, roer dit er doorheen.

Doe nu de bulgur of couscous op borden en doe de saus erbij, een beetje verse munt en korianderblad ter garnering.

Lees verder over:

  • ➣ Gist maken – Recept – Dag 4 – Hoe kweek je zelf gist voor brood, pizza en andere recepten?
  • ➣ Kaneelkoekjes recept
  • ➣ Tapas maken – Gegrilde paprika
  • ➣ Appelflappen maken – Recept voor appelflap met kaneelijs
  • ➣ Limburgse rijstevlaai recept
  • ➣ Multicooker Risotto recept
  • ➣ Stevige pompoensoep met gember
  • ➣ Recept: Kinderhandjes gewenst! 


Reageer

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Courgettesoep recept – Stevige courgettesoep met basilicum, tomaat, ui, knoflook en wortel
Salade maken van komkommer, ananas, limoen, rode peper en meer »

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in