Deze keer een recept van De Chef voor een quiche van knolselderij, ham, geroosterde pastinaak en bospeen. Deze quiche werd ons voorgeschoteld op kerstavond, en werkelijk iedereen, jong en oud, vond de quiche lekker, en dat wil wat zeggen…
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 4 eieren
- 250 ml kookroom
- ½ knolselderij in kleine blokjes gesneden
- 1 stuks pastinaak
- 2 stuks bospeen gehalveerd
- 3 witte uien in ringen
- 1 takje tijm
- 1 teen knoflook geperst
- 150 gram geraspte kaas
- 125 gram hamblokjes
- 50 gram boter
- Rucola
- Trostomaat
Bereiding:
- Leg de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en vet een quichevorm in met een doorsnede van 26 centimeter.
- Meng met een staafmixer de eieren met de kookroom.
- Bak de uien op middelhoog vuur in de boter rustig aan. Voeg de tijm en knoflook toe en blijf de uien rustig garen tot ze bijna verkleuren. De uien moeten net niet karameliseren maar al wel zoet gaan ruiken.
- Voeg op het einde de knolselderij en hamblokjes toe en haal van het vuur.
- Voeg vervolgens het eimengsel en de kaas toe. Haal het takje tijm eruit.
- Bedek de bodem van de vorm met de bladerdeeg (eerst een plak in het midden en dan de rest eromheen tot aan de rand) en prik met een vork de bladerdeeg overal gelijkmatig in zodat het bij het bakken niet omhoog komt.
- Zet de taartbodem 12 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven van 175 graden.
- Haal de taartbodem eruit en laat 2 minuten rusten.
- Verdeel de vulling over de bodem.
- Rooster in een koekenpan met een beetje olijfolie de pastinaak en bospeen kort op hoog vuur en rangschik netjes op de quiche.
- Bak de quiche in 20 minuten gaar.
- Om te testen of de vulling al gaar is kun je een stokje in de taart steken en zodra er geen vulling aan blijft hangen is het gaar.
- Als de quiche klaar is, kun je hem warm of koud serveren. Garneer de quiche tot slot met rucola en trostomaatjes.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!