Coburger ham is vermoedelijk van oorsprong afkomstig uit het Duitse stad Coburg, gelegen in de deelstaat Beieren. Deze ham wordt gemaakt uit de twee schnitzel-delen van het varken: de boven- en de plattebil. Het vlees wordt drooggezouten met zeezout en afhankelijk van de producent worden kruiden toegevoegd. Coburgham wordt geproduceerd in vele varianten, er is dan ook geen ‘echte’ Coburgham of Coburger ham. De smaak van deze ham is erg goed en zeker dungesneden is hij heerlijk in salades en bij bijvoorbeeld asperges.
Recept voor salade met Coburger ham
Je kunt van deze salade zoveel maken als je wilt. Het recept hieronder is voor 3-4 personen.
Ingedriënten
- Zak gemengde sla melange of een combinatie van zelf gesorteerde salades
- Zongedroogde tomaten
- Pijnboompitten
- Coburgerham (pakje dun gesneden)
- Balsamico azijn (liefst een zoetige)
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Doe de balsamico azijn (eventueel met wat honing) in een klein pannetje en laat het op laag vuur inkoken tot een balsamico stroop. Roer regelmatig zodat het niet verbrandt of aanbakt.
- Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes bruin, schud de pitjes regelmatig om en zet het vuur uit als je de pijnboompitten ruikt.
- Laat de pijnboompitten afkoelen
Schud de salade even door en voeg er wat olijfolie aan toe, controleer of er geen lelijke blaadjes tussen zitten en verdeel de salade over de borden. - Voeg per bord ongeveer 6 zongedroogde tomaatjes toe.
- Voeg de geroosterde pijnboompitjes toe.
- Verdeel de Coburger ham over de borden
- Strooi de geraspte parmezaanse kaas over de salade
- Besprenkel de salade met het zelfgemaakte stroopje van balsamicoazijn






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!