Dit recept voor zoete kaasrolletjes (Halawet el Jibn) heb ik gekregen van een vriendin uit Irak. Zij brengt voor mij regelmatig de lekkerste gerechten mee, en deze week was de verrassing dit vegetarische lekkernij uit Libanon. Het zijn kaasrolletjes met griesmeel, een zeer zoete lekkernij. Het doet qua zoetheid denken aan baklava denken maar heeft echt een andere smaak.
Recept voor zoete kaasrolletjes (Halawet el Jibn)
Deeg
Ingredienten
- 400 gram suiker
- 235 mililiter water
- 1 theelepel rozenwater
- 1 theelepel scheutje sinaasappelbloesemwater
- een scheutje limoensap
Bereiding
- Meng suiker en water door elkaar en verwarm dit al roerend totdat het kookt
- Voeg rozenwater en sinaasappelbloesem en een beetje limoensap toe ne breng weer aan de kook totdat indikt tot siroop-dikte.
- Laat afgedekt staan en afkoelen.
Siroop
Ingrediënten
- 500 gram verse gesneden mozzarella
- 200 gram suiker
- 250 ml melk
- ~220 gram fijne griesmeel (afhankelijk van de korrel)
Bereiding
- Doe de melk en suiker in een pan en zit dit op laag vuur en roer totdat de suiker is opgelost.
- Voeg langzaam de mozzarella toe en roer het door en trek het uit elkaar tijdens het smelten.
- Voeg ook langzaam de griesmeel toe en meng ook dit langzaam maar geleidelijk door elkaar totdat een glad deeg ontstaat.
- Giet de siroop op een werkblad en leg hier het deeg op en rol het deeg er doorheen.
- Snijd het deeg in vierkantjes (en vul het met cremevulling (Ashta) als je dit hebt, maar ik houd het graag wat gezonder)
- Rol nu de vierkantjes op en besprenkel met gemalen pistache-nootjes.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!