Welkom bij het recept voor oostenrijkse aardappelsalade. Je vindt verderop de pagina de bereidingswijze in 8 stappen en een lijst met 6 ingrediënten die nodig zijn om oostenrijkse aardappelsalade te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Oostenrijks, is voor 8 porties, heeft een totale bereidingstijd van 50 minuten en het resultaat dient meestal als bijgerecht.
🍳 Voor dit recept heb je een kookpan nodig.
Over dit recept voor Oostenrijkse Aardappelsalade

Deze aardappelsalade staat op de kaart van elk restaurant in Oostenrijk, hij wordt gemaakt zonder
mayonaise en is lekker licht en fris. Perfect voor bij de barbecue of een ander vleesgerecht.
Ingrediënten
👥 8 porties – 🧂 6 ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels met schil (het is echt noodzakelijk dat je ze niet schilt)
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml runderbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische variant)
- 50‐70 ml appel- of witte wijnazijn (gebruik géén witte balsamico)
- 2 el. olie (zonnebloem-, koolzaad- of lichte olijfolie)
- zout, peper
Bereiding
🕒 50 minuten – 🥄 8 stappen
- Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten)
- Maak ondertussen de dressing in een pannetje
- Verwarm de bouillon, de azijn, de ui en de olie in het pannetje, maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en peper
- Als de aardappels gaar zijn giet je ze af (ze zijn nog heet – dat is de bedoeling)
- Daarna pel je de schil van de aardappel af. dit doe je als ze nog heet zijn. (Je kunt de aardappels op een vork prikken en dan met een mesje de schil eraf trekken)
- Snijd de aardappels in plakjes en laat ze afkoelen in de dressing, ze absorberen nu smaak van de dressing
- Laat de salade nu afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te worden
- Je kunt de salade nu serveren
Recepten zijn niet ‘heilig’; je kunt ze dus naar hartelust aanpassen. Zeker bij een gerecht als een aardappelsalade kun je erin doen wat je lekker vindt – ook al ‘hoort’ het niet. Ik eet graag kappertjes in een aardappelsalade, of stukjes gebakken spek – houd jezelf niet tegen wat te variëren!
🎥 Bekijk onze Videorecepten
We hebben ook videorecepten! Wil je ze bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor oostenrijkse aardappelsalade? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
Deze aardappelsalade staat op de kaart van elk restaurant in Oostenrijk, hij wordt gemaakt zonder
mayonaise en is lekker licht en fris. Perfect voor bij de barbecue of een ander vleesgerecht.
Aardappelsalade
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels met schil (het is echt noodzakelijk dat je ze niet schilt)
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml runderbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische variant)
- 50‐70 ml appel- of wittewijnazijn (gebruik géén witte balsamico)
- 2 el. olie (zonnebloem, koolzaad of lichte olijf)
- zout, peper
Bereiding
- Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de dressing.
- Verwarm de bouillon, de azijn, de ui en de olie in een pannetje, maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en
peper. - Als de aardappels gaar zijn, pel je de schil er af. dit doe je als ze nog heet zijn. (Je kunt de aardappels op een vork prikken en dan met een mesje de schil eraf trekken.)
- Snijd de aardappels in plakjes en laat ze afkoelen in de dressing.
- Laat de salade nu afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te worden.
- Je kunt de salade nu serveren.
Geef een reactie