Welkom bij het recept voor hummus met koriander en limoen. Je vindt verderop de pagina de bereidingswijze in 12 stappen en een lijst met 7 ingrediënten die nodig zijn om hummus met koriander en limoen te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Midden-Oosten, is voor 2 porties, heeft een totale bereidingstijd van 15 minuten en het resultaat dient meestal als bijgerecht.
🍳 Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Over dit recept voor Hummus met Koriander en Limoen

Zo af en toe maak ik hummus; gemakkelijk te maken, lekker en heel erg gezond – dus waarom niet? Lekker als smeersel op broodjes, als dip of gewoon door je eten. Toch merk ik dat ik het de ene keer lekkerder maak dan de andere keer. Zo was ik vandaag de olijfolie vergeten, waardoor de hummus minder goed smeerde – en daarom dacht ik: eens opschrijven voor de volgende keer. Je vindt daarom hieronder de korte lijst ingrediënten en een zeer gemakkelijke bereiding voor de lekkerste (en goedkoopste!) hummus die je zo makkelijk zelf kunt maken dat je je zult afvragen waarom iemand het nog koopt in een bakje in de supermarkt (waar het ‘Hoemoes’ heet zag ik laatst – ik zou er graag eens bij zijn als dit soort namen wordt bedacht bij voedselproducenten).
🍳 Belangrijkste keukengereedschap dat je nodig hebt voor dit recept: StaafmixerIngrediënten
👥 2 porties – 🧂 7 ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor mijn hummus – het is ongetwijfeld iets anders dan hoe het traditioneel ‘hoort’. Wij vinden de hummus zo erg lekker (ook de kinderen) en dat is voor ons waar het om gaat. De ingrediënten zijn voor 2 porties, dat wil zeggen: je kunt er 2 bakjes hummus mee vullen uiteindelijk. Ik vries meestal 1/2 van de hummus in, maar als je grote eters hebt dan kan het ook gewoon op gaan. Traditioneel gaat er knoflook in hummus – wat het pittiger/sterker maakt, maar ook zwaarder voor je collega’s wellicht, dus kies zelf of je het weglaat.
- 1 groot blik kikkererwten (800 gram – uitlekgewicht is ~540 gram)
- 1/2 bosje verse koriander
- 1 limoen (alternatief: 1 citroen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 1 theelepel zout
- 1 snuf peper
Bereiding
🕒 15 minuten – 🥄 12 stappen
- Lek de kikkererwten uit en spoel ze even goed in een vergiet of zeef
- Pers de limoen en vang het sap en vruchtvlees op (pitjes er even uithalen)
- Doe de gespoelde kikkererwten in een maatbeker of hoge kom
- (Optioneel): Pel het teentje knoflook en doe het bij de kikkererwten
- Doe het zout erbij
- Doe de peper erbij
- Giet het sap en vruchtvlees van de limoen erbij
- Trek de blaadjes van het bosje koriander van de steeltjes (doe je gemakkelijk door in de ene hand de steeltjes vast te houden en met de andere hand pak je de blaadjes en trek je ze allemaal in één keer vanaf – hoe verser de koriander hoe makkelijker dit gaat)
- Doe de blaadjes erbij in de maatbeker/mengkom
- Voeg de olijfolie nog toe
- Pak de staafmixer en pureer alles tot een glad en romig mengsel
- Pak een lepel en schep een hap in je mond: als het droog voelt voeg dan nog wat olijfolie toe, is het flauw dan doe je er nog wat zout bij
Hummus is ook lekker op een boterham, met een plakje kaas erop trouwens – paar dunne schijfjes komkommer erbij… :-)
🎥 Bekijk onze Videorecepten
We hebben ook videorecepten! Wil je ze bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor hummus met koriander en limoen? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
Geef een reactie