Op deze pagina vind je het recept voor pulled chicken uit de slowcooker, de instructies en een lijst met ingrediënten die nodig zijn om het gerecht te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Amerikaans, is voor 6 porties, heeft een totale bereidingstijd van 4 uur en 10 minuten en het resultaat dient meestal als bijgerecht. Dit recept is voor het laatst bijgewerkt op 17 juni 2025.
Voor dit recept heb je een slowcooker nodig.
Bekijk de video voor Pulled Chicken uit de Slowcooker
Over dit recept voor Pulled Chicken uit de Slowcooker
Op een broodje met koolsla, bij de Mexicaanse bonenschotel die de hele dag heeft staan pruttelen; pulled chicken past wat mij betreft zelfs bij de nasi of als voorgerechtje op een schijfje komkommer. Het is lekker, het is mals en heel erg makkelijk te maken. Kies je favoriete BBQ saus, wat kip erbij en je hebt eigenlijk de basis ingrediënten klaar. Wat ui en knoflook erbij geeft net dat extra ‘meer’ maar is absoluut geen vereiste.
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook gesneden
- 1 kilo kipdijfilet (ongeveer 12 stuks)
- 250 ml BBQ saus
Bereiding
- Snipper de ui
- Snipper de knoflook
- Leg ui en knoflook in de slowcooker
- Voeg de kipdijfilets toe
- Doe de barbecue-saus in de slowcooker
- Zet de slowcooker aan, 3 uur op ‘high’
- Schep de kip uit de slowcooker, doe het in een bak
- Trek de kip nu uit elkaar met 2 vorken, het oogt ‘dradig’
- Leg de kip terug in de slowcooker
- Meng de kip met al het vocht in de slowcooker
- Na een uurtje is een deel van het vocht in de kip getrokken, het is nu tijd om op te scheppen
- Beleg een paar broodjes met de pulled chicken
Bekijk de video bij dit recept voor handige tips en een uitgebreidere bereidingswijze.
Bekijk meer van onze Videorecepten
Meer recepten bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor pulled chicken uit de slowcooker? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
volgens recept gemaakt het was heel waterig. Kip was droog de smaak was op zich wel goed maar helaas
Hoi Cindy,
Vervelend dat de kip droog was en de rest waterig. Zoals in de video maak ik het regelmatig en het is mij gelukkig nooit overkomen dat de kip droog is. Wanneer alles gaar is en ik de kip uit elkaar trek doe ik het daarna weer terug in het vocht waardoor de kip mooi mengt en niet droog wordt. Daarnaast gebruik ik het liefst kipdij filet, omdat gewone kipfilet droger wordt dan kipdij. Jammer dat het bij jou geen succes recept is geworden, wellicht wel een van mijn andere slowcook recepten.
Even een vraag gebruik je geen boter? En in de kippendijfilet zit toch een botje haal je die er eerst uit?
Hoi Alma,
Als in de video/het recept geen boter wordt genoemd dan nee, dan wordt er geen boter gebruikt.
Kipdijfilet wordt zowel met als zonder botje verkocht. Wij gebruiken meestal de variant zonder bot en er valt dan ook niets uit te halen, maar je kunt zeker de variant met bot gebruiken en het is dan aan jou om te kiezen of je die vooral of achteraf verwijdert. Ik zou het botje er in laten en tijdens het eten eruit halen, maar er is geen goed of fout.