Op deze pagina vind je het recept voor roti uit de slowcooker, de instructies en een lijst met ingrediënten die nodig zijn om het gerecht te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Surinaams, is voor 6 porties, heeft een totale bereidingstijd van 5 uur en 45 minuten en het resultaat dient meestal als hoofdgerecht. Dit recept is voor het laatst bijgewerkt op 11 juni 2025.
Voor dit recept heb je een koekenpan en slowcooker nodig.
Bekijk de video voor Roti uit de Slowcooker
Over dit recept voor Roti uit de Slowcooker
Nadat we voor het eerst roti in de slowcooker maakten besloten we: dit gaan we vaker maken. Zo simpel, zo lekker. We maken het liefst roti kip en kopen de rotiplaat (de vellen) bij de toko, dat scheelt een hele hoop werk en ze zijn gewoon heel erg lekker. Hieronder een video van het roti slowcooker recept zoals wij het vrijwel wekelijks maken.
Ingrediënten
In de lijst hieronder vind je de ingrediënten voor roti kip voor 5-6 personen.
- 900 gram voorgekookte aardappel (in een zak van 900 gram te koop in de winkel)
- 450 gram sperzieboontjes (of kousenband)
- 800 gram kip (ongeveer 8 stukken kipdij filet)
- 2 grote uien
- 5-6 eieren (één per persoon)
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 3 eetlepels Surinaamse massala
- Ghee om in te bakken (olie of boter mag ook)
- 2 kippenbouillon blokjes
- Peper en zout
- 1 theelepel sambal Manis
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
Bereiding
- Schil en snipper de ui
- Schil en snipper de knoflook
- Bak de ui langzaam in wat ghee in de binnenpan van de slowcooker (als je slowcooker niet geschikt is om in aan te braden gebruik dan een braadpan en schep alles na het aanbraden over in de slowcooker)
- Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee (dan kan hij ontzuren)
- Voeg nu de knoflook bij de ui en fruit even mee
- Voeg de massala en de komijn toe
- Leg de kip nu in de pan en laat even meebakken
- Voeg wat peper en zout toe
- Leg nu de aardappelen en de boontjes op de kip
- Verkruimel de bouillonblokjes en strooi het over de aardappelen
- Voeg een scheutje water toe
- Doe nu het deksel op de pan en zet de binnenpan in de slowcooker
- Zet de slowcooker op laag/low en stel hem in op 5 uur
- Kook de eieren in 6 minuten hard
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze
- Bak de gekookte eieren in een beetje ghee in een koekenpan/hapjespan, de eieren zullen vlekken krijgen, dit is de bedoeling
- Serveer je roti met de rotiplaat en de eieren
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor roti uit de slowcooker? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
Bekijk de video bij dit recept voor handige tips en een uitgebreidere bereidingswijze.
Bekijk meer van onze Videorecepten
Meer recepten bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Hoi hoi, ik wil graag Roti maken zoals in het filmpje maar dan op de snelle manier in de Crockpot. Welke functie moet ik dan gebruiken en hoelang?
Hoi Marcia,
Wanneer je de Crock-Pot Express gebruikt kun je de kip-stand proberen. Zeker omdat de kip niet te lang op hoge druk moet garen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus hoor graag of dit een succes is.
Veel plezier in de keuken!
Hoi hoi, ik heb echt op de stew functie bereid dat ging goed. En ik had de eieren iets korter gekookt en nog 5 min bij de rest gedaan onder opwarmfunctie. Ze worden dan geel en krijgen de smaak van de kruiden. Dat andere heb ik nog niet geprobeerd.
Hai, ik heb nu de roti aanstaan en ben benieuwd, lijkt me erg lekker.
Ik moest alleen even op het filmpje kijken wanneer de sambal er bij moest, staat niet in het recept.
Gr. Tilly
Gisteren deze Roti gemaakt, het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!
Hoi hoi, ik heb een vraagje, kan je voor de sperziebonen ook diepvries gebruiken?
Groetjes Nathalie
Ja dat kan zeker maar dan missen ze wel wat knapperigheid is mijn ervaring. Ik zou zeggen:
Beter verse boontjes dan diepvriesboontjes
Beter diepvriesboontjes dan géén boontjes
:-)
Hallo,
Prima recept, maar haal in godsnaam die kip-boontjes-aardappels en de jus van die roti-plaat af!
Die wordt zo toch helemaal nat en soppig?!
Zo maak je misschien een Roti-rol. Een latere uitvinding om roti als snack op de vuist te kunnen eten. Maar bij echte Surinaamse roti ligt het gerecht op je bord, en ligt de roti-plaat er in 4-en gevouwen naast. Smakelijk!
Je hebt helemaal gelijk! :)