Welkom bij het recept voor speltbrood focaccia. Je vindt verderop de pagina de bereidingswijze in 13 stappen en een lijst met 11 ingrediënten die nodig zijn om speltbrood focaccia te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Italiaans, is voor 4 porties, heeft een totale bereidingstijd van 2 uur en 5 minuten en het resultaat dient meestal als bijgerecht.
🍳 Voor dit recept heb je een broodbakmachine en oven nodig.
Over dit recept voor Speltbrood Focaccia

Dit recept is voor een wit Focaccia speltbrood uit de broodbakmachine. Een Focaccia is een typisch Italiaans hartig broodje, erg lekker bij soep of met bijvoorbeeld een salade of gerookte kip. De broodbakmachine wordt in voor dit recept enkel gebruikt om te kneden – het afbakken gebeurt in de oven. Je kunt dit recept dus ook zonder broodbakmachine maken, als je zelf of bijvoorbeeld met een keukenmachine, wilt kneden.
🍳 Belangrijkste keukengereedschap dat je nodig hebt voor dit recept: Broodbakmachine en OvenIngrediënten
👥 4 porties – 🧂 11 ingrediënten
- Speltmeel – 400 gram
- Droge gist – 7 gram
- Lauwwarm water (45 graden) – 225 gram/225 ml
- Zout – halve theelepel
- Knoflook – 2 teentjes geperst
- Olijfolie – 2 eetlepels
- Rozemarijn gedroogd 2 theelepe;s of vers zachte gedeelte van 2 takjes fijngehakt
- (voor de topping) Olijfolie
- (voor de topping) Zout
- (voor de topping) Rozemarijn
- (voor de topping) Italiaanse kruiden
Bereiding
🕒 2 uur en 5 minuten – 🥄 13 stappen
- Zet je broodbakmachine klaar en voeg de ingrediënten toe
- Begin met het Water
- Voeg nu de Olijfolie toe
- Knoflook er bij
- Rozemarijn er bij
- Voeg rustig de Bloem toe
- Doe de Gist in een kuiltje in de bloem
- Strooi het Zout aan de zijkant
- Stel op je broodbakmachine het Deegprogramma in (80 minuten in mijn broodbakmachine)
- Als het deeg van de Focaccia klaar is leg je het op een bakplaat, het deeg zakt uit en je kunt er met je vingers (spreid je vingers uit als een waaier en prik gaatjes in het deeg) kuiltjes in drukken.
- Besmeer het deeg (een kwastje is handig) nu met een mengsel van olijfolie rozemarijn en Italiaanse kruiden
- Bestrooi daarna licht met zout
- Afbakken in de oven op 200 graden gedurende 25 minuten
De ‘putjes’ in het brood zorgen ervoor dat kruiden en zout goed op het brood blijven liggen, het is een feestelijk ogend brood geworden.
🎥 Bekijk onze Videorecepten
We hebben ook videorecepten! Wil je ze bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor speltbrood focaccia? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
Geef een reactie