Welkom bij het recept voor speltbrood wit met haver. Je vindt verderop de pagina de bereidingswijze in 9 stappen en een lijst met 7 ingrediënten die nodig zijn om speltbrood wit met haver te maken. Dit recept beschouwen wij als typisch Hollands, is voor 12 porties, heeft een totale bereidingstijd van 2 uur en 10 minuten en het resultaat dient meestal als hoofdgerecht.
🍳 Voor dit recept heb je een broodbakmachine nodig.
Over dit recept voor Speltbrood Wit met Haver

Dit recept is voor een wit speltbrood met haver, heeft een lichte korst en zachte smaak maar vult door de haver meer dan het volledig witte speltbrood.
🍳 Belangrijkste keukengereedschap dat je nodig hebt voor dit recept: BroodbakmachineIngrediënten
👥 12 porties – 🧂 7 ingrediënten
- Speltmeel – 400 gram
- Havervlokken – 100 gram
- Droge gist – 7 gram
- Warm water (45 graden) – 250 gram
- Zout – afgestreken theelepel
- (optioneel) Scheutje rijstolie
- (optioneel) Meel- of broodverbeteraar (1 eetlepel)
Bereiding
🕒 2 uur en 10 minuten – 🥄 9 stappen
- Zet je broodbakmachine klaar en voeg de ingrediënten toe in de volgorde
- Doe het Water erin
- Voeg rustig de Bloem toe
- Voeg de Haver toe
- Voeg de Gist toe in een kuiltje in de bloem
- Voeg het Zout toe
- Voeg de Olie toe
- Voeg tenslotte Meel- of broodverbeteraar toe (optioneel)
- Sluit het deksel en stel het Bakprogramma in op het Standaard bakprogramma – middelmatige bruining – direct bakken
Ik heb geen kort bakprogramma geprobeerd met dit recept en weet daarom niet hoe dat uitpakt.
🎥 Bekijk onze Videorecepten
We hebben ook videorecepten! Wil je ze bekijken en een melding ontvangen als we een nieuwe video plaatsen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk meer dan 80 recepten-video's zoals slowcooker-recepten, Airfryer-recepten en multicooker-recepten!
Vragen of Opmerkingen?
Heb je een vraag of opmerking over dit recept voor speltbrood wit met haver? Laat gerust een reactie achter bij dit recept, dan zullen wij proberen zo snel mogelijk te reageren.
Geef een reactie