
8.6 / 10
Groot kookoppervlak
Goede temperatuurbeheersing
Gietijzeren bakplaat en grillroosters inbegrepen
Thermometer om de temperatuur af te lezen
Stevige constructie
Mooi design
Geen wieltjes onder om de bbq te verplaatsen
Zelf monteren
Ventilatiegaten onhandig geplaatst
Beschikbaar bij: |
De Boretti Barilo is een grote houtskoolbarbecue waarop je eten klaarmaakt voor wel 16 personen. De robuuste en solide barbecue heeft stalen wanden van 1,5 millimeter dik en je kunt het complete kookoppervlak benutten dankzij de gietijzeren bakplaat en de twee gietijzeren grillroosters. Zowel direct als indirect grillen is mogelijk, waardoor je jouw eters verrast met gerechten die op diverse manieren bereid zijn. De barbecue is voorzien van een geïntegreerde thermometer zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden voor de perfecte garing. Door het stoere uiterlijk staat de Boretti Barilo ook nog eens erg stijlvol in de tuin.
Boretti Barilo Barbecue eigenschappen
Barbecue jij graag met al je vrienden of je familie? De Boretti Barilo is uitstekend geschikt voor grote gezelschappen dankzij het grote kookoppervlakte van 84 x 41 cm. De echte liefhebber van het houtskool barbecueën kan zich helemaal uitleven op deze alleskunner. De Barilo is voorzien van drie afzonderlijke kolenmanden. Hiermee creëer je tot wel drie verschillende temperatuurzones op het grilloppervlakte. Doordat je direct en indirect kunt grillen maak je de lekkerste gerechten klaar op de barbecue. Er zijn twee gietijzeren grillroosters en een gietijzeren bakplaat inbegrepen bij de barbecue. Deze zijn van hoge kwaliteit, houden de warmte goed vast en zorgen ervoor dat vlees- en vis mooi dichtgeschroeid worden. Hierdoor komt het eten lekker mals van de barbecue af.
Dankzij de regelbare luchttoevoer heb je de controle over de temperatuur en de temperatuur valt af te lezen van de geïntegreerde thermometer. Ten slotte wilt het oog ook wat en dat hebben ze goed begrepen bij Boretti. De robuuste stalen wanden en de stoere hittebestendige handvatten zorgen voor een industriële uitstraling waardoor de barbecue er goed uit ziet. Na het barbecueën maak je de Barilo gemakkelijk schoon. Het as valt in de asopvanglade die eenvoudig te verwijderen is.
Boretti Barilo Houtskool barbecue - 84x41 - Antraciet
Eigenschappen
Kleur | Zwart | Antraciet |
Geschikt voor locatie | Geschikt voor: Tuin |
Materiaal | Staal |
Type houtskoolbarbecue | Open grillbarbecue |
Inclusief hoes | Nee |
Diameter kookoppervlak | 0 cm |
Product breedte | 105 cm |
Product lengte | 54 cm |
Product hoogte | 105 cm |
Lengte grilloppervlak | 41 cm |
Geschikt voor aantal hamburgers | 24 |
Formaat grillplaat | 41 x 84 cm |
Met handgreep / handgrepen | Ja |
Met deksel | Ja |
Inclusief hoes | Nee |
Met wielen | Nee |
Vet collector | Nee |
Inclusief thermometer | Inclusief thermometer |
Inclusief luchtrooster | Inclusief luchtrooster |
Inclusief onderstel | Y |
Inclusief slang | Nee |
Met zijbrander | Nee |
Met zijtafel | Nee |
Aantal branders | 0 |
Verpakkingsinhoud | Solide kolenbarbecue + 3 kolenbakken + 1 gietijzeren bakplaat + 2 gietijzeren grillroosters + onderstel |
Gewicht | 43,5 kg |
Fabrieksgarantie | 2 jaar |
Service type | On-site repair |
Uitzonderingen fabrieksgarantie | Geen |
Aanvullende functies | Geschikt voor indirect grillen en smoken |
Inclusief verwijderbare aslade | Nee |
Indicatielampje | Nee |
MPN (Manufacturer Part Number) | BARILO1 |
Met drukregelaar | Nee |
Product gewicht | 45000 g |
Taal handleiding | Nederlands |
Timer | Nee |
Type barbecue | Houtskoolbarbecue |
Verwarming tijd | 20 min |
Houtskoolbarbecue | Formaat grillplaat: 41 x 84 cm
De prijs
De Barilo kost €369,00, wat een redelijke prijs is voor een houtskoolbarbecue van dit formaat. Voor hetzelfde geld koop je bijvoorbeeld een kleinere Weber barbecue. Daarnaast is de Barilo gemaakt van robuuste materialen en krijg je er gietijzeren roosters en een gietijzeren bakplaat bijgeleverd zonder dat je deze nog apart aan moet schaffen. Dit scheelt redelijk wat geld, want bij andere merken moet je deze opties vaak nog bijbestellen.
Boretti Barilo Barbecue reviews
Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden met de Boretti Barilo. Zo is de barbecue ideaal voor grotere groepen door het grote kookoppervlakte. Daarnaast kun je vlees en vis op veel verschillende manieren klaarmaken door de verschillende zones op de barbecue. Het eten komt lekker mals van de barbecue af, zonder dat je hiervoor een echte barbecue specialist moet zijn. Dankzij de regelbare ventilatie-openingen aan beide kanten van het deksel is de barbecue geschikt voor slowcooking. Er zijn echter ook gebruikers die aangeven dat dit niet goed lukt met de Barilo doordat de kolen smoren zodra je de klep dicht doet. Zelfs wanneer alle ventilatiegaten open zijn hebben sommige mensen hier problemen mee, want de ventilatiegaten zijn boven in plaats van onder de kolen geplaatst.
Iedereen is het eens over het prachtige design van de barbecue. De barbecue staat stevig op zijn plek en is gemaakt van robuust materiaal. Hierdoor zouden veel gebruikers wel graag wieltjes zien onder het onderstel. Doordat de materialen zo robuust zijn weegt de barbecue meer dan 40 kg en kun je deze eigenlijk alleen verplaatsen met twee personen. Ten slotte is het prettig dat de barbecue makkelijk schoon te maken is na gebruik. Wel moet je goed opletten met vetvlekken omdat deze snel inbranden.
Conclusie
De Boretti Barilo maakt het eenvoudig om voor een groot gezelschap lekkere gerechten klaar te maken op de barbecue. Door de verschillende zones kun je zowel direct als indirect grillen en de deksel heeft een geïntegreerde thermometer zodat je de temperatuur kunt controleren voor een sappig resultaat. Het gietijzeren rooster laat mooie grillafdrukken achter op het vlees en de vis. Daarnaast is de robuuste industriële barbecue echt een aanwinst voor in de tuin.
“…… Er zijn echter ook gebruikers die aangeven dat dit niet goed lukt met de Barilo doordat de kolen smoren zodra je de klep dicht doet. Zelfs wanneer alle ventilatiegaten open zijn hebben sommige mensen hier problemen mee, want de ventilatiegaten zijn boven in plaats van onder de kolen geplaatst…….”
Dit is bij het nieuwe model inmiddels gewijzigd; er zijn nu 4 ventilatiemogelijkheden die zowel onder- als boven de kolen zijn geplaatst. Deze 4 ‘roosters’ hebben ook weer 4 gaten waardoor de temperatuur wél goed te regelen is. Ook in de as-lade zijn nu ventilatiegaten aangebracht zodat de luchtstroom van ónder de kolen komt en een perfecte circulatie garandeert. De as-lade is verstevigd.
En inderdaad; de Barilo is eenvoudig schoon te maken; even met een borstel over de roosters, de kolenmandjes legen en de as-lade legen; that’s it ! Klaar voor volgend gebruik!
Qua prijs? Ehm… sinds we deze Boretti Barilo hebben, hebben we ons afgevraagd waarom we meer dan 10 jaar op een ‘rond’ rooster hebben staan grillen!? Het oppervlak van de Barilo is groot en praktisch. Je legt er zo een stuk of 18 hamburgers op (van een behoorlijk formaat) en ook spare-ribs leg je er makkelijk 6 van op (indirect garen, dat dan weer wel).
Voor een barbecue zoals deze, die zeker jarenlang mee gaat, valt de prijs dus wel mee.
En welke is dan precies de nieuwe? Ik zie er 3 voorbij komen op het internet; een met aan beide kanten een rooster, een met aan beide kanten een rooster en twee aan de voorkant en een met aan beide kanten twee roosters. Zelfs de site van Boretti is niet duidelijk. Laat een foto met aan beide kanten een rooster zien, maar wanneer je naar dat artikel gaat krijg je uiteindelijk een ander te zien.
Van zodra de klep dicht gaat (ook al staan al de verluchtingsgaten op) doven de kolen. Dit is toch niet normaal? Om een pizza te bakken wil ik zeker 250 graden hebben. Hier kom ik nooit aan… Hoe stook de bbq warm als ik dat vragen mag?
Heb je hierover contact gezocht met de fabrikant? Mogelijk is er een probleem met het product, want ‘aan blijven’ is toch wel een basisfunctie, dus ik zou even wat professionele hulptroepen invliegen.
Ik heb hem vorige zomer ook aangeschaft, betreft de versie met 4 lucht ingaten. Ik ben fan van low and slow en reverse sear, is me altijd perfect gelukt zonder enige moeite. Nog geen problemen ondervonden om temperatuur in de bbq te krijgen, ik leg voor het indirect altijd de kolen langs één kant en de andere kant bij het vlees heb ik gemakkelijk temperatuur rond de 100° max 120°. Perfecte test zullen de spareribs op 3-2-1 methode zijn. Tot nu toe vind ik hem top, altijd plezier om te bbq’en met deze!