
9 / 10
Stevig
Materiaal
Eenvoudige werking
Gebruik
Niet overal goedkoop
Niet voor iedereen de juiste maat
Beschikbaar bij: |
Een aantal dagen geleden ging ik op zoek naar een hamburgerpers, zodat we zelf hamburgers kunnen maken met zelfgekozen ingrediënten. Ik kocht uiteindelijk de Eppicotispai Hamburgerpers, die, afhankelijk waar je hem koopt, goed geprijsd of aan de dure kant is. Ook vind je dit model onder andere merknamen terug. Ik kocht mijn hamburgerpers bij Kookwinkel Oldenhof als de “Oldenhof Hamburgerpers” omdat hij daar het goedkoopst was en dit dezelfde hamburgerpers is als de Eppicotispai Hamburgerpers en de Inno Cuisinno hamburgerpers zoals verkocht bij Bol.com. Hieronder kan je lezen en bekijken wat wij van deze hamburgerpers vinden.
Specificaties
- Merk: Eppicotispai
- Materiaal: Aluminium
- Gewicht: 320 gram
- Onderdelen: 2
- Doorsnede (ø): 9 cm
- Hoogte burgers: 1,8 cm
- Maximaal vulgewicht: 100 gram
- Prijs: €17,50 bij Kookwinkel Oldenhof en €24,95 bij Bol.com
Verpakking
De hamburgerpers zit in een plastic zakje in een kartonnen doosje, de afbeeldingen op de verpakking zijn in feite de gebruiksaanwijzing, en dat is prima want zo lastig is het niet om deze hamburgerpers te gebruiken.
Gebruik
Vul de pers met ~100 gram gehakt, duw het dekseltje op de pers zodat he pinnetjes in de uitsparing glijden, en draai het deksel ~1 cm. Draai de hamburgerpers nu om en druk op de bovenkant van de pers. Nu heb je het gehaktmengsel tot een hamburger omgetoverd.
Draai het dekseltje los en de hamburger zit nu in de pers. Je kunt nu de pers induwen om de hamburger uit de pers te laten komen. Wij merkten dat het zonder een beetje olie of een stukje plasticfolie nog altijd niet altijd goed werkt om de hamburger er nu netjes uit te krijgen (het vlees plakt immers). Wat goed werkt en ook praktisch is: leg een velletje plasticfolie in het deksel van de hamburgerpers en vul daarna de pers. Maak nu de pers dicht met het deksel waarin het plasticfolie zit en pers de hamburger. Na het openen van de pers ligt de hamburger netjes in het velletje plastic in het deksel, klaar om gebakken te worden maar zeker ook klaar om direct gekoeld of zelfs ingevroren te worden.
Bekijk in de video hieronder hoe Marijke de hamburgerpers gebruikt:
Schoonmaken
Reinigen kan in de vaatwasser maar het is wellicht handiger om deze hamburgerpers met zeepwater en een borstel of sponsje af te wassen. Omdat je rauw vlees (of een mengsel van groenten, voor de vegetarische burger) in de hamburgerpers bewerkt is het prettig te weten dat je het randje van de pers goed schoon hebt gemaakt voor het volgende gebruik. Het schoonmaken is snel gedaan maar verdient wel even wat aandacht.
Conclusie
De hamburgerpers van Eppicotispai werkt uitstekend, is niet duur, gemaakt van stevig aluminium en geeft goede resultaten: onze hamburgers vielen bij het bakken niet uit elkaar. Ook de vegetarische burgers die we hebben gemaakt bleven mooi heel en dat is zeker niet altijd het geval. Het schoonmaken is eenvoudig om goed te doen maar reinigen in de vaatwasser kan ook, al zouden wij dat afraden.
Even insmeren met wat olie is nodig om de hamburger netjes uit de hamburgerpers te laten vallen maar een stukje plasticfolie werkt nog beter en heeft als extra voordeel dat je de hamburger nu direct goed kunt verpakken en kunt koelen of eenvoudig stapelen voor de route naar de barbecue.
Deze hamburgerpers is een aanrader voor wie graag zelf (ham)burgers maakt, van vlees of vegetarisch!