
8.9 / 10
Bakblik met Thermolon coating
Convectie ventilator
Degelijk design
14 programma’s
12 uur timerfunctie
Instelbare kleur voor de korst
Programma voor handdeeg
Programma voor jam/marmelade
Bijgeleverde maatlepel, beker en receptenboekje
Geen automatische toevoer
Overbodige geluidsignalen
Beschikbaar bij: |
Broodbakmachines staan lomp en nemen veel plek in op je aanrecht? Niet de Kenwood BM350. Deze machine neemt door zijn compacte design niet alleen weinig plek in beslag, maar hij zorgt er ook voor dat je iedere ochtend wakker wordt met de geur van versgebakken brood. Met 14 programma’s is er genoeg om uit te kiezen. Of je nu van zoet of hartig houdt, de Kenwood BM350 broodbakmachine bakt dankzij de ingebouwde convectie ventilator in een handomdraai jouw favoriete brood knapperig en egaal gekleurd.
Kenwood BM350 broodbakmachine
De Kenwood BM350 mag zich met 14 verschillende programma’s tot een zeer uitgebreide broodbakmachine noemen. Zowel zoet als hartig brood in totaal drie verschillende maten zijn mogelijk. Of het nu een klein brood van 500 gram is, een middelgroot brood van 750 gram of een groot brood met een gewicht van 1000 gram, de machine kan het allemaal.
Voeg de gekozen ingrediënten toe, kies het juiste programma, de korstkleur en de Kenwood BM350 doet het werk. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is genieten van je heerlijk zelf gebakken brood.
Zelfs wanneer je weinig tijd hebt, is deze machine ideaal. Met de “Rapid Bake”- knop bak je binnen een uur een vers brood. Let er wel op dat brood dat met dit programma gebakken wordt extra water en gist nodig heeft en minder zout.
Wil je liever ’s ochtends wakker worden met de geur van versgebakken brood? Gebruik dan de uitstel timer en bepaal zelf wanneer je brood klaar moet zijn (met een maximum van 12 uur later). Wil je liever nog even blijven liggen, maar is je brood wel al klaar? Gebruik dan de warmhoud functie. Deze functie zorgt ervoor dat je brood tot maximaal een uur na het bakken warm wordt gehouden. Hoef je je dus niet te haasten om op tijd je brood uit de machine te halen.
Bovendien bak je met deze machine niet alleen brood, maar ook het bereiden van jam en het kneden van zogenoemd handdeeg behoort tot de opties. Handig voor het kneden van het deeg voor artisanale broden, maar ook voor bijvoorbeeld pasta- en pizzadeeg.
In tegenstelling tot andere merken maakt Kenwood gebruik van Thermolon in plaats van Teflon. Thermolon heeft dezelfde werking als Teflon, maar is geheel vrij van perfluoroctaanzuur (ook wel PFOA genoemd). Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens het bakken. Niet alleen gezonder voor jezelf en je familie, maar ook voor eventuele huisdieren.
Bovendien heeft de Kenwood BM350 een stroomonderbreking geheugen van acht minuten. Zo hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen als je per ongeluk de machine stopzet of de stroomtoevoer onderbreekt.
Jammer genoeg beschikt de machine niet over een automatische toevoer voor extra ingrediënten zoals noten, fruit en rozijnen. Deze zal je dus met de hand toe moeten voegen wanneer het deeg er klaar voor is. Of dit echt een nadeel is moet ieder voor zich bepalen. De machine laat wel met een geluidssignaal na de tweede kneedronde weten dat hij klaar is.
De prijs
De Kenwood BM350 broodbakmachine bevindt zich in de middelste prijsklasse. Het is een prima machine, maar er zijn goedkopere opties die exact hetzelfde en in sommige gevallen zelfs meer kunnen. Pluspunten scoort Kenwood wel door het gebruik van het bakblik met Thermolon. Ook de ingebouwde convectie ventilator is iets wat niet bij iedere broodbakmachine het geval is. Of je hier waarde aan hecht en voor dit model ook wat meer wil betalen moet je voor jezelf uitmaken.
Kenwood BM350 reviews
Wat vooral opvalt in de meeste reviews is dat de Kenwood BM350 broodbakmachine eenvoudig te bedienen is en zelfs totaal onervaren bakkers er mee aan de slag kunnen. Bovendien bakt hij prima broden en door de convectie ventilator zijn deze ook krokant en egaal van kleur. Ook voelt de machine stevig aan en dankzij zijn iets andere vormgeving neemt hij ook niet extreem veel plaats in beslag.
Grote nadelen zijn er niet. Wel kunnen de piepjes, en dan met name de hoeveelheid, als irritant bevonden worden. De machine piept niet alleen wanneer hij klaar is of als het tijd is om extra ingrediënten toe te voegen, ook piept hij bij de starten, het opwarmen en bij het begin van het daadwerkelijke bakproces.
Ook schrijven sommigen dat de kleine, 500 grams broden een beetje uit model raken. Door het vrij platte design is het bakblik breder en worden met name kleinere broden ook platter. Dit in tegenstelling tot broodbakmachines met een hoog, smal design.
De handleiding voor de Kenwood BM350 broodbakmachine vind je hier.
Conclusie
Zowel voor echte keukenprinsen en prinsessen als ook voor mensen die nog nooit een brood hebben gebakken is de Kenwood BM350 broodbakmachine een geschikte keus. De 14 programma’s bieden verschillende opties voor het bakken van zowel zoet als hartig brood. Bak je toch liever je brood in een normale oven, dan kun je de machine gebruiken om alleen het deeg voor je te laten kneden. Zelfs pizzadeeg, pastadeeg en jam behoren tot de opties.
Met zijn prijs is de Kenwood BM350 niet een heel goedkope keuze. Het bakblik voorzien van Thermolon coating en de convectie ventilator maken hem wel in dit opzicht uniek van de rest. Of je het dit echt waard vind moet je voor jezelf uit maken, maar feit blijft dat deze machine alsnog een zeer goede keuze is van een prima en degelijke kwaliteit.