
8.9 / 10
Praktisch
Groot
Kunststof
Handig randje
Kan goedkoper
Verf in logo afwasbaar
Beschikbaar bij: |
Olangs ging ik op zoek naar een nieuwe schuimspaan, niet omdat ik vaak schuim schep maar omdat ik de schuimspaan, net als de meeste mensen, gebruik om voedsel mee te scheppen uit een vloeistof, zoals een gepocheerd ei uit kokend water of een gebakken banaan uit hete olie. Ik koos voor de Tefal Ingenio schuimspaan. Hieronder lees je wat ik van deze schuimspaan vind.
Tefal Ingenio Schuimspaan
Dit zijn de specificaties van deze schuimspaan:
- Lengte totaal: 39,9 cm
- Breedte lepel: 9.2 cm
- Gewicht: 93 gram
- Materiaal: kunststof en RVS (handvat)
- Hittebestendig tot: 250 C.
- Vaatwasmachine bestendig: Ja
Hieronder een filmpje over de Ingedio productlijn van Tefal:
Vaatwasmachinebestendig
Veel keukengerei is volgens de fabrikant ‘vaatwasmachinebestendig’, dat is praktisch, want dan hoef je het niet met de hand af te wassen. Maar vaak zorgt met de hand afwassen voor een langere levensduur van het product, of blijft het mooier. En dit laatste is ook met deze schuimspaan het geval: als je hem in de vaatwasser doet is de verf in het logo er snel vanaf. Dat geeft verder niet: zonder verf kan je ook nog gewoon TEFAL lezen in het handvat, maar het is wel een verrassing als je het niet weet en je opeens denkt dat je gek bent: …dat waren toch zwarte letters?
Prestaties en conclusie
Verder niks te klagen over deze schuimspaan: bij het uit het water halen van mijn gepocheerde eieren (probeer het een keertje: echt heel leuk om te doen!) was ik erg blij met hoe diep deze schuimspaan is: met één keer scheppen had ik het ei en alle losse ‘fliebers’ te pakken en kon ik het zo op het bord laten vallen. De schuimspaan houdt prettig vast en blijft goed liggen, ook als je hem op z’n kop (met de holle kant naar boven) neerlegt.
Afwassen gaat ook prima (haartjes van de borstel blijven niet in de gaatjes steken) en afdrogen (geen rare hoekjes waar water in blijft zitten) en ophangen (groot ophangoog) is ook eenvoudig. Hij is licht genoeg om intensief te gebruiken en oogt aantrekkelijk genoeg om gewoon op te hangen in je keuken.
Kortom: prima product voor een redelijke prijs. Te koop bij: Blokker en Bol.com
Gepocheerde eieren maken doe je overigens zo (ik raad aan om het ei 3 minuten te laten koken in het water, dus niet 2 minuten zoals wordt geadviseerd in het filmpje):