Shoarma is een vleesgerecht uit het Midden-Oosten, maar het wordt over de gehele wereld gegeten. Shoarma bestaat uit reepjes gekruid lamsvlees (oorspronkelijk), rundvlees, kalkoensvlees of kip (in Nederland wordt ook varkensvlees gebruikt). Shoarma is te vergelijken met Griekse gyros, Turkse döner kebab of Mexicaanse taco al pastor. Je kunt shoarma eten in een broodje of met bijvoorbeeld rijst of aardappelen. Goed gekruide shoarma is erg krachtig van smaak en lekker met een frisse saus en salade.
Shoarmaschotel recept
Ingrediënten (voor ongeveer 3 personen)
- 500 gram shoarmavlees (je kunt ook ongekruide vleesreepjes kopen en zelf kruiden)
- 1 zak rösti
- 425 gram diepvries sperziebonen (of 500 gram verse sperziebonen)
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels mayonaise of crème fraiche
- 5 eetlepels yoghurt
- 1 komkommer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
- Doe de rösti + sperziebonen in een grote koekenpan of wok en bak ze ongeveer 10 minuten zodat ze ontdooid zijn en wat warm..
- Bak het shoarmavlees gaar met een klein beetje olie.
- Doe alles door elkaar in een grote ovenschaal.
- Bedek met een laag geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.
Bereiding saus
- Voeg je de yoghurt, mayonaise/crème fraiche en een uitgeperste teen knoflook samen.
- Roer alles goed door elkaar en breng
Bereiding komkommersalade
- Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden
- Schraap met een lepeltje de zaadjes uit de halve komkommers
- Snijd de komkommer nu in stukjes
- Voeg 2 lepels van de saus bij de komkommer
Serveer de shoarma uit de oven met de salade en saus.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!