Je kent dat wel, je hebt zin in pasta, maar eigenlijk niet in de volle buik die je ervan kunt krijgen. Zeker voor degene onder jullie die bezig zijn met het waarmaken van hun goede voornemens in de vorm van afvallen of gewoon opletten op wat je eet. Dit receptje kan eraan bijdragen dat je wat slanker gaat eten tussendoor. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alle koolhydraten af moet zweren. Je hebt ze nodig om je energie op pijl te houden. Je moet wel wat te verbranden hebben natuurlijk. Ik maak dus tussendoor wel eens pasta van courgette. Letterlijk sliertjes van deze groente als basis voor een maaltijd. Daar kun je dan weer allerlei verschillende dingen omheen verzinnen en ik ga je twee opties geven. Een oosterse variant en een Italiaanse variant.
Ingredienten oosterse variant (1 persoon)
- 1 courgette
- bladspinazie (naar behoefte, maar het slinkt enorm.. Ik zou zeggen 3 grote handen vol)
- zeevruchten (2 handen vol)
- een blikje tonijn of zalm
- Bieslook
- Maizena
- een halve eetlepel bouillonpoeder
- een half kopje water
- peper
- vissaus
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Rasp de courgette met een grove rasp zodat er slierten ontstaan. Stop met raspen als je bij het gedeelte met de zaden bent gekomen. Gebruik dat gedeelte niet voor deze pasta.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en fruit de zeevruchten even aan en pers daarbij het teentje knoflook en kruid dit met wat peper en bieslook.
- Dan mag de courgette erbij en één eetlepel vissaus.
- Laat dit even rustig pruttelen en blijf er door roeren. Het hoeft zeker niet te koken, maar ook niet bruin aan te bakken.
- Strooi een halve eetlepel bouillonpoeder in de pan en roer dit door het courgette mengsel
- Voeg nu een half kopje water toe en direct daarna de bladspinazie.
- Laat dit even sudderen totdat de spinazie geslonken is.
- Laat het geheel even pruttelen en strooi nu wat maizena over het geheel.
- Doe dit op het oog: het is de bedoeling dat het vocht een lekker sausje wordt.
- Voeg tot slot de inhoud van een blikje vis toe en roer dit door het gerecht
- Klaar!
Ingrediënten Italiaanse variant (1 persoon)
- 1 courgette
- 1 pakje tomatensaus
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- Parmezaanse kaas (als topping)
- Erwtjes (ongeveer een handje vol)
- Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- Verse basilicum (als topping)
Bereidingswijze
- Rasp de courgette met een grove rasp zodat er slierten ontstaan. Stop met raspen als je bij het gedeelte met de zaden bent gekomen. Gebruik dat gedeelte niet voor deze pasta.
- Snijd de kipfilet in blokjes en besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout.
- Roer dit in een schaaltje goed door elkaar. (Zo hoef je de géén olie meer in de pan te doen)
- Bak de kipfilet in de pan met een teentje knoflook (geperst).
- Voeg de courgette en erwtjes hieraan toe als de kip gaar is en meng dit in de pan goed door elkaar.
- Laat het even kort (een minuut of 3) goed warm worden
- Voeg nu de tomatensaus toe, zodat alles een laagje saus krijgt.
- Roer dit weer goed door elkaar en voeg Italiaanse kruiden toe.
- Omdat de courgette flinterdun is, hoeft het niet lang te garen.
- Nu kun je het gerechtje opdienen en afmaken met een paar blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas.
Als je op zoek bent naar wat slanke receptjes, dan hoop ik dat deze twee je inspireren om pasta een keer te vervangen voor groenten. Minstens zo lekker! En heb je een keer geen zin in courgette, rasp dan eens een paar wortels tot sliertjes! Eet smakelijk! :)
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!