Een hele bloemkool in de slowcooker? Ja dat is echt heel erg lekker! Ik maak regelmatig bloemkoolroosjes in de slowcooker maar dit slowcooker bloemkool recept met een hele bloemkool is echt fantastisch: zo makkelijk! De bloemkool blijft stevig en door de kruiden krijgt het echt een oosterse smaak. Kijk verder voor het videorecept en lees daaronder de aanvullende instructies en variaties.
Ingrediënten:
- Een hele bloemkool van ongeveer één kilo
- 100 ml kokosmelk
- 3 theelepels curry madras kruiden
- Olie (arachideolie bijvoorbeeld)
Bloemkool zonder kruiden:
- Een hele bloemkool van ongeveer één kilo
- 100 ml bouillon of water en een snufje zout
- olie
Wanneer ik deze bloemkool maak zonder kruiden begin ik alsnog met wat olie op de bodem. Daar leg ik de bloemkool op en vervolgens giet ik de bouillon erover heen. De kooktijd blijft hetzelfde, drie (3) uur op hoog/high. Gebruik je een kleine bloemkool, verkort de tijd naar twee en een half (2.5) uur op hoog/high.
De bloemkool blijft lekker stevig maar gaart heel mooi en neemt smaken goed op. Lekker combineren met aardappelen of een curry!






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!