Tijdens de kerstperiode staat onze keuken altijd vol met potten, pannen, bakken en pollepels. Er worden koekjes gebakken, stoofvlees op hoge druk gegaard en verschillende groenten gestoomd. In de oven staan aardappeltjes in de vorm van sterren en in de vriezer ligt een heerlijk ouderwetse ijstaart klaar die uiteraard met zelfgemaakt stoofpeertjes wordt gegeten. In het midden van al die drukte staat de slowcooker. De slowcooker staat rustig en op zijn gemak het favoriete Kerst-gerecht van mijn schoonmoeder te garen; karbonade met aardappel en cranberries. Een makkelijk gerecht dat al in de ochtend klaar gemaakt kan worden. Bekijk in de video hieronder hoe ik de karbonade met aardappel en cranberries maak in de slowcooker:
Ingrediënten (voor 3 personen):
- 3 schouderkarbonades
- 700 gram appel compote
- 3 grote vastkokende aardappelen in schijfjes gesneden
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- Halve tl nootmuskaat
- 2 el bruine basterdsuiker
- 350 gram cranberry compote
Tips:
- Heb je geen appel compote in huis maar wel appelmoes dan gebruik je appelmoes
- Dit gerecht is ook heerlijk met gekruide varkensworst in plaats van karbonade
- Een pitje in dit gerecht? Smeer twee theelepels Sambal Manis over de karbonades voor de cranberrie compote eroverheen gaat
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!