Bij de nasi of rijst met groente maak ik regelmatig Kip Teriyaki. Tot nu toe maakte ik de Teriyaki saus en liet de kip er een paar uur in marineren, vervolgens bakte ik het in een pannetje. Erg lekker maar ik vergat nog wel eens op tijd te beginnen en te marineren en dan was de saus weer te kort in de kip getrokken en baalde ik want het is als je het goed doet een fantastisch gerecht. En toen probeerde ik de Kip Teriyaki te slowcooken. In principe gooide ik alles bij elkaar en zette de slowcooker aan het werk. Nog even indikken aan het eind en de Kip Teriyaki was klaar. En wat een heerlijke Kip Teriyaki, ik heb hem nooit eerder zo lekker gekregen. Hier staat de Kip Teriyaki dus voortaan in de slowcooker of multicooker te garen. Bekijk hieronder hoe ik de Kip Teriyaki maak, verder in dit artikel vind je nog de ingrediënten:
Ingrediënten:
- 8 kipdijfilets (of 600 gram)
- 150 ml zoete sojasaus (ik gebruikte Ketjap Manis)
- 3 eetlepels appelciderazijn (of rijstazijn)
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel verse gember
- 2 eetlepels water met 1 eetlepel maizena
- Bosui om de Kip Teriyaki te garneren
tilly zegt
kip teryaki, lijkt me heer lijk. Maar moet de stoom opening open of dicht. Eigenlijk zijn alle recepten die ik van je gemaakt heb erg lekker, bedankt
Florian zegt
:-)
Bij gebruik van de slowcook-stand in een multicooker moet de stoom-opening (het stoomventiel) altijd open. Je kunt het gemakkelijk onthouden door te bedenken dat je niet gaat stomen maar slowcooken, dus het stoomventiel wordt niet gebruikt en staat dus open.
tilly zegt
dank je wel, duidelijk
lieke zegt
iets dichterbij filmen zou fijner zijn,en misschien iets sneller…….
W.stegeman zegt
Hoe lang moet het in slowcooker
Florian zegt
2 uur op de hoge stand of 4 uur op lage stand – zoals ook in het filmpje wordt verteld.
Tjeerd zegt
Hallo Marijke
ik heb zondag de kip teriyaki gemaakt met sojasaus van de lidl maar naar onze begrippen is deze veel te zout.
Welke gebruik jij of kan je de sojasaus vervangen door teriyakisaus ?
groeten,
Tjeerd.
Marijke zegt
Hoi Tjeerd,
Goed dat je me dit laat weten. Ik gebruik zelf Ketjap Manis, dat is een zoete sojasaus. Ik zal het even vermelden in het recept.
janette zegt
Wat een heerlijk recept! Aanrader!
tjeerdjw zegt
Hoi Marijke.
dank voor je reactie.
ik ga het nog een keer proberen en nu met de ketjap manis.
groeten,
Tjeerd
Aphrodite zegt
Ik dacht dat je in de crockpot expres C051 altijd minimaal 250 ml vocht moest gebruiken. Jij gebruikt maar 150, klopt dat?
Florian zegt
Als je de hogedruk-stand van een multicooker gebruikt houd je dan aan de voorgeschreven hoeveelheid vocht, dit is belangrijk voor het opbouwen van de druk in de pan.
Gebruik je echter de slowcook-functie van een multicooker (zoals in dit recept) dan kan je simpelweg zo veel (of weinig) vocht gebruiken als je zelf wilt/voor het gerecht nodig is. Omdat bij het slowcook-proces zeer weinig vocht verloren gaat (door de relatief lage temperatuurt) is er weinig vocht nodig. Er hoeft ook geen druk opgebouwd te worden bij het slowcooken, dus er is simpelweg geen vocht nodig voor dat doel.
Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.
Linda Hoogerwerf zegt
OMG ik heb weer niet goed gelezen. ALLE ingrediënten tegelijk in de slowcooker gedaan. Nou ja, ik zie het na 4 uur wel hahahaha
Florian zegt
En, hoe was het resultaat?
Grada zegt
Marijke voor hoeveel personen is dit
Florian zegt
Voor 4-6 personen.
Grada zegt
Dank je ik ga gelijk proberen
Jantina zegt
Goedenavond heb het vanavond gemaakt. Wat kan je er aan doen als het te zoet is heb al ketjap manis gebruikt derest hetzelfde. Gr jantina
Marijke zegt
Hoi Jantina,
Je zou er eventueel minder bruine suiker bij kunnen doen. De ketjap manis is helemaal goed, dat gebruik ik zelf ook. Wanneer het klaar is schep je eerst de kip op en laat je zoveel mogelijk saus in de slowcooker. Je kunt dan altijd meer saus opscheppen. Hoe meer saus hoe zoeter het smaakt. Ik hoop dat je het verder lekker vond en dat mijn tips helpen het minder zoet te maken. Groetjes.
sofie vanmassenhove zegt
Mooi recept👌😋. Zou ik de kip kunnen vervangen door eendenborstfilet aub? En indien ja, wat met de vetlaag van de eend?
Marijke zegt
Hoi Sofie,
Bedankt voor je compliment en voor je leuke vraag. Ik denk dat het wel vervangen kan worden door eendenborstfilet maar ik durf niet te zeggen of de eend er dan mooi mals uit komt. Het is wel erg leuk om uit te proberen. Zou ik het zelf testen dan zou ik de eendenborstfilet met de vet kant eerst goed aanbraden in een pan of in je slowcooker als daar mee aangebraden kan worden. Het vet gaat dan smelten en kan mooi gebruikt worden in het gerecht.
Anita zegt
Het zit in de slowcooker en vanavond gaan we het eten😇
Florian zegt
Eeh… ik denk Kip Teriyaki!
Oh ik dacht dat het een raadsel was… ;-)
Was het lekker?
Yvonne zegt
Waarom geen teriyaki saus gebruiken
Vanplaats al die ingrediënten
Florian zegt
Omdat zelf maken soms ook wel leuk is :-) En je hebt meer controle over de smaak als je zelf samenstelt: je kunt dan zelf bepalen hoe de smaak wordt, in plaats van dat de fabrikant van de saus dat voor je doen…
Lucie zegt
Hallo Marijke, dank je wel voor dit recept. Ik heb er een gesneden ui bijgedaan en na een uur nog meer groenten (wortel, snijbonen in ruiten gesneden, paprika) toegevoegd en na een eind nog taugé en een kropje Romeinse sla. De bruine suiker heb ik weggelaten en ik heb de saus ook niet ingekookt, te lastig om al die groenten eruit te vissen. Het was erg lekker en héél gemakkelijk, wat rijst erbij en je hebt een complete maaltijd.
ingrit zegt
ik krijg die saus niet ingedikt blijft maar dun
Florian zegt
Heb je de 2 eetlepels water eerst met de maizena gemengd voordat je het bij het bij de rest van de ingredienten deed? Als je water en maizena apart van elkaar toevoegt dan doet de maizena z’n werk niet goed, je moet het echt eerst met water aanmaken.
Verder gaan er maar 2 eetlepels water bij dit gerecht, dus daar kan het niet aan liggen. Is je kip wellicht heel vochtig? (kip wordt wel eens flink zwaarder gemaakt met water door de fabrikant).