Kip curry kennen we wel: veel smaak en lekker pittig. Maar je kunt hem ook zoet maken en zelfs vegetarisch, allemaal in de slowcooker. Bekijk het recept in het filmpje en kook met me mee!
Slowcooker recept kip zoete curry
Je kunt deze curry eten met rijst of bulgur, maar je kunt tijdens het garen ook geschilde en gesneden zoete aardappel toevoegen. Vervang de kipdijfilets door kikkererwten (blik, uitgelekt en gespoeld) en je hebt een heerlijk zoete vegetarische variant.
Ingrediënten:
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (geschild en gesneden/geperst)
- 1 courgette (gewassen en gesneden in blokjes)
- 1 paprika in stukjes
- 4 stuks kipdijfilet (of kippenborstfilet)
- 4 theelepels curry madras kruiden
- 1 blik zoete kokosmelk
- 1 bouillonblokje
- 2 handjes gedroogd fruit (bijvoorbeeld abrikozen of rozijnen)
- Olie of boter om in te bakken
Bereiding:
- Olie verhitten
- Uien aanfruiten
- Courgette toevoegen
- Knoflook toevoegen
- Kip toevoegen
- 1 theelepel madras kruiden toevoegen (de rest volgt later)
- Paprika toevoegen
- Bouillonblokje kruimelen en toevoegen
- Gedroogd fruit toevoegen
- Rest van de madras kruiden toevoegen
- Kokosmelk toevoegen
- Slowcooker afdekken met deksel, in buitenpan plaatsen en aanzetten 2 uur op hoog of 4 uur op laag (laag heeft de voorkeur).
Voor uitgebreide omschrijving: zie filmpje hierboven.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!