Als ergens bonen in zitten dan heet het bij ons thuis als snel ‘Mexicaans’, dat komt eigenlijk doordat de Mexicaanse keuken zo veelzijdig is dat je er alle kanten mee op kunt, en omdat ‘bonenschotel’ gewoon wat minder leuk klinkt. Feit is dat wij regelmatig bonen eten, en sinds we slowcookers hebben maken we het eigenlijk altijd in de slowcooker – gewoon, omdat je het dan in de ochtend kunt maken en er verder de hele dag geen omkijken meer naar hebt. Vandaag heeft Marijke onze Mexicaanse bonenschotel bereid, hieronder kan je zien hoe ze dat doet en je lees ook welke ingrediënten ze heeft gebruikt. Kook je mee?
Slowcooker recept voor Mexicaanse bonenschotel
De ingrediënten voor dit gerecht zijn genoeg voor een maaltijd voor vier personen.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 4 theelepels picadillo kruiden euroma jonnie boer
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik black eyed bonen 400gr
- 1 blik kidneybonen 400gr
- 1 klein blikje mais 200gr
- Balsamico azijn
- Peper
- Tomatenblokjes 400 gr
Bereiding:
Zie video.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!