De overgang van de zomer naar de herfst kan ik soms heel ongezellig vinden. De regen die met bakken uit de hemel valt, de temperatuur buiten wat een beetje overal tussenin zit. Ik kan daar natuurlijk ontzettend over klagen en verlangen naar nog een extra week zomer maar ik zie gelukkig ook veel positieve kanten aan de herfst. Gezellig naar het bos om in alle rust te wandelen en de prachtige kleuren van de bladeren in de bomen. Op een regenachtige dag een mok warme chocolademelk met marshmallows drinken en mijn favoriet in de herfst, pompoensoep. Voor pompoensoep kun je me midden in de nacht wakker maken, zo lekker vind ik het. Ik maakte deze keer pompoensoep met kokos. Bekijk hieronder het videorecept, aan het eind van de video zie je onze dochter nog lekker smikkelen van de pompoensoep:
Ingredienten:
- Zonnebloemolie (of een andere olie die je in huis hebt om de uien in te bakken)
- 2 uien
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl bakgember
- 1 kilo pompoen (flespompoen of biologische pompoen)
- Peper en zout naar smaak
- 400 ml kokosmelk (de vette variant, niet de light versie)
- 1 liter groentebouillon
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!