Naast dat koken mijn werk en hobby is, kijk ik ook graag kookprogramma’s. Van snelle competities tot de wat meer educatieve kook programma’s; ik vind alles leuk. Voor wat kook-inspiratie is het makkelijk om even een recept op te zoeken maar soms kies ik ervoor me te laten inspireren door een TV-kok. Mijn favoriete TV-kok is Jeroen Meus – in zijn kookprogramma Dagelijkse Kost maakt hij de lekkerste gerechten. Wat ik zo leuk vind aan Jeroen Meus is zijn manier van bewegen in de keuken; een beetje nonchalant en toch alles onder controle hebben. Zijn recepten zijn niet moeilijk en ook zeker niet saai. Hij maakt altijd een leuke praatje en nog wel het belangrijkste hij is eerlijk over wat hij kookt. Het wordt niet mooier gemaakt dan het werkelijk is en gebruik je een van zijn recepten dan weet je dat je zijn gerecht ook echt op je bord krijgt. Maar genoeg over Jeroen Meus, ik zou nog wel een uurtje door kunnen typen over alles wat ik geweldig aan hem vind maar daar gaat dit artikel natuurlijk niet over. Het recept dat ik heb gemaakt is dus een recept van Jeroen Meus maar dan een klein beetje aangepast. Bekijk hieronder hoe je stoofvlees met bonen en rijst maakt in de slowccoker:
Ingrediënten (4 personen):
Voor het stoofvlees:
- Boter in in de bakken
- 1 ui
- 600 gram sucadelappen
- Snuf peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 70 gram tomatenpuree
- 3 rode paprika’s
- 5 el olijven
- 5 tl kappertjes
- 5 takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 800 gram tomatenblokjes
- 200 ml bouillon
Voor de bonen:
- Zonnebloemolie
- 1 rode ui
- Een halve tl knoflookpoeder
- 1 tl sambal manis
- 800 gram zwarte bonen
- Snuf zout
Voor erbij:
- Rijst
Dick Bosman zegt
Ik mis (of lees er overheen) voor hoeveel personen dit gerecht is.
Florian zegt
Voor 4 personen – ik zet het even in het recept, dank!