• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten
  • Leren koken

Slowcooker vis curry recept – Maak de lekkerste witvis in de slowcooker

Laatst bijgewerkt door Florian op 27 maart 2019 - Reacties:10

Slowcooker vis curry recept - Maak de lekkerste witvis in de slowcookerHet mooie van een slowcooker is dat je er creatief van wordt. De slowcooker is een soort magische pan waar je ingrediënten in doet en waar na een paar uur een heerlijke maaltijd uit komt. En aan recepten geen gebrek: je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er een recept voor geschreven. Zelf ben ik, nadat ik mijn slowcooker in gebruik nam, op zoek gegaan naar een slowcooker vis recept, omdat ik vis lastiger vind dan bijvoorbeeld kip of vlees. Vis wordt bij mij vaak saai, droog of juist niet gaar. De slowcooker is perfect voor het langzaam garen, waardoor de vis de goede smaken opneemt en niet droog wordt. Daarom is dit slowcooker vis recept voor mij een blijver – het is eenvoudig, gezond en heel erg lekker. Trek gekregen? Dit recept is binnen drie en een half uur klaar in de slowcooker, en dat is inclusief voorbereiding.

Slowcooker vis recept

Witvis leent zich perfect voor een curry: wrijf de vis in en laat hem langzaam garen met groenten. Je kunt een boemboe kopen maar hem ook zelf maken, en dat is echt heel makkelijk en lekker, maar vooral iets om trots op te zijn als het klaar is. De boemboe die we gaan maken geeft het hele gerecht veel smaak en het maakt mij blij als ik het ruik en eet, ik hoop jou ook!

-=Update 2018=-

Het recept is wat bijgewerkt om wat meer variatie toe te voegen. Het blijkt namelijk dat als je rijst of bulgur mee laat garen in de slowcooker dat je dan de smaak door de rijst/bulgur laat opnemen waardoor je minder vocht en veel meer smaak overhoudt. Het is dan werkelijk een eenpansgerecht: typisch voor de slowcooker. Ook is het gebruik van een hakmolentje veel sneller dan een vijzel, dus ik heb de vijzel vervangen door het hakmolentje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Witvis – genoeg voor 4 personen, bijvoorbeeld 2 grote filets in 4 stukken
  • 3 cm verse gember (koop zo’n stronk, schil deze met een dunschiller en snijd in grove stukken)
  • 3 stengels citroengras (buitenste schilletje eraf, dan in stukken van ~0,5 cm snijden – je kunt ook voorgemalen nemen of citroensap van een halve citroen gebruiken)
  • 1 hand verse korianderblad (je kunt ook gemalen koriander nemen maar vers smaak echt veel beter)
  • 4 tenen knoflook (gepeld en 1x doorgesneden)
  • 1 Eetlepel zonnebloemolie (arachideolie is ook goed)
  • 1 Eetlepel vissaus (dat is die sterk ruikende saus uit een fles, die van mij heet ‘squid sauce’, vraag bij de winkel naar vissaus, als het dun vloeibaar is en donker van kleur dan zit het wel goed)
  • Theelepel sambal (mogen ook 2 verse rode pepers zijn, haal wat van de zaadlijsten weg maar niet alles)
  • 1 Theelepel suiker
  • 3 kleine uien geschild en in grove stukken (wit, rood of sjalotten, wat jij wilt)
  • 4 Paprika’s in repen (verschillende kleuren is wel zo leuk)
  • 1 Blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 blokje visbouillon (of kippenbouillon als je geen visbouillon hebt)
  • Sugar snaps of sperziebonen (genoeg voor 4 personen, je kunt dit ook vervangen door een grof gesneden courgette)
  • Blaadjes verse koriander ter garnering
  • Rijst of mie om bij de vis te eten (bulgur of couscous is ook lekker!)

Bereiding

Bekijk ons videorecept:

of lees de instructies hieronder:

  1. Doe het korianderblad in het hakmolentje
  2. Doe de citroengras/citroensap erbij en vermaal ze samen tot poeder (ik vind de geur die je nu ruikt heerlijk – hoop jij ook!)
  3. Doe 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel olie en 1 theelepel suiker bij het mengsel
  4. Voeg de gepelde knoflook toe
  5. Voeg de gepelde en grof gesneden ui toe
  6. Voeg 1 theelepel sambal of pepers toe
  7. Voeg de geschilde en grof gesneden gember toe
  8. Voeg het bouillonblokje toe
  9. Maal alles fijn tot een dikke curry
  10. Leg de helft van de curry in de binnenpan van de slowcooker
  11. Leg de vis op de curry en smeer de vis met de curry in
  12. -Optioneel!- Doe de rauwe rijst/bulgur in de slowcooker
  13. Leg bovenop de vis (en rijst/bulgur) de reepjes paprika en de sugar snaps/courgette
  14. Schud het blik kokosmelk voor het openen en giet de kokosmelk bij de overgebleven curry in het hakmolentje
  15. Vermeng nu de overgebleven curry met de kokosmelk (gewoon nog even de hakker aanzetten werkt prima) en giet dit over alles in de groenten en vis in de slowcooker
  16. Zet de pan in de slowcooker en zet deze aan op de lage stand (stand 1) voor 3 uur / hoge stand voor 2 uur (net wat beter uitkomt – de hoge stand geef een iets knapperigere paprika en vind ik zelf lekkerder)
  17. Kook op tijd je mie (of rijst/bulgur als je dit niet hebt laten meegaren) en serveer samen met wat blaadjes koriander

Eet smakelijk!

 

Lees verder over:

  • ➣ Pancakes met ricotta
  • ➣ Recept gehakt met tomaat, banaan en kool
  • ➣ Cake recept – Cake bakken met kokosbloesem suiker en kokosolie
  • ➣ Hachee slowcooker recept – Hoe maak je hachee in de slowcooker?
  • ➣ Falafel recept – Vegetarische bitterballen maken
  • ➣ Recept zoete kaasrolletjes – Halawet el Jibn recept
  • ➣ Pasta Pesto – Videorecept
  • ➣ IJsthee maken – Hoe maak je zelf ijsthee?


10 Reacties

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Citroenkip recept – Kip citroen knoflook
Olieverstuivers »

Reacties

  1. W zegt

    16 juli 2021 om 20:18

    Dit recept is niet geschikt voor in de slowcoocker voor 2 uurtjes. Bij ons was de vis en de courgette nog niet gaar. Dit heeft uit eindelijk 4 uur geduurt.

    Beantwoorden
    • Florian zegt

      19 juli 2021 om 09:51

      Oh dat is jammer. Op welke stand stond de slowcooker en welk merk en model heb je gebruikt? Wij maken dit gerecht regelmatig in de (Crock-Pot) slowcooker zoals in dit recept beschreven en het is altijd precies goed.

      Beantwoorden
  2. Nathalie Jacobs zegt

    9 januari 2022 om 17:51

    Ik heb precies gedaan wat in de beschrijving stond maar ik vond het erg flauw, ik houd absoluut niet van te pittig maar ik heb zout en peper toegevoegd om zo toch wat smaak te crieeren, ook laatste half uur hoog moeten zetten omdat de boontjes nog best hard waren ….

    Beantwoorden
    • Florian zegt

      10 januari 2022 om 08:38

      Het is natuurlijk altijd goed zelf naar smaak zout en peper toe te voegen: Wat voor de een flauw is, is voor de ander te zout – het is net wat je gewend bent. De vissaus is erg zout, dus als je die hebt gebruikt dan zou er zout genoeg in moeten zitten, maar wellicht gebruik je een andere vissaus dan ik.
      En dat geldt ook voor pittig/niet pittig, en voor hoe ‘hard’ te boontjes zijn… In Nederland zijn we gewend boontjes te koken totdat je ze kunt prakken, maar iets knapperig kan juist wel heel lekker zijn.
      Ook is de ene slowcooker de andere niet, dus ook daar kan een verschil zitten.

      Het is altijd goed zelf een recept aan te passen: gewoon even noteren wat je er zelf extra aan toevoegt/weglaat, dan is het precies goed voor jou en daar gaat het om, uiteindelijk :-)

      Beantwoorden
  3. Sonja zegt

    14 januari 2023 om 19:40

    De smaak was perfect alleen helaas is de rijst niet gaar geworden waardoor het niet te eten was. Advies rijst apart komen of bulgur nemen.

    Beantwoorden
    • Florian zegt

      14 januari 2023 om 19:48

      …of het gerecht afstemmen op het type rijst dat je gebruikt; de ene rijst is de andere niet. Er bestaat rijst die maar 10 minuten hoeft te koken, er bestaat rijst die 45 minuten moet koken. Maar bulgur is een goede tip! :-)

      Beantwoorden
    • Sonja zegt

      20 januari 2023 om 18:25

      Aanhouder wint! Vandaag was poging 2! Omdat de rijst, bij poging 1, niet gaar werd, heb ik de rijst in de rijstroken klaar gemaakt en de rest volgens het recept in de slome ;) Het was heerlijk!!!

      Beantwoorden
      • Florian zegt

        21 januari 2023 om 14:45

        Leuk om te lezen, ik hoop dat het een recept wordt dat je vaker gaat maken! :-)

        Beantwoorden
  4. lieke zegt

    13 februari 2024 om 13:54

    Gember is niet lekker bij vis,200 ML vond ik genoeg,pakje paturain erbij ,was het lekker…..en ketjap doet ook wonderen……..

    Beantwoorden
    • Florian zegt

      13 februari 2024 om 14:00

      Hoi Lieke,

      Bedoel je “Ik vind gember niet lekker bij vis”? Smaken verschillen… ;-)

      Beantwoorden

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in