In Singapore (China) hebben onderzoekers het voor elkaar gekregen om kunstmatige smaak te genereren, en dan niet smaak als in een stofje die aan voedsel kan worden toegevoegd maar een electrode op de tong die bij een bepaalde spanning en temperatuur je tong een bepaalde smaak laat proeven. Het hele smaakspectrum van zout, zuur, zoet en bitter kan via het zilveren plaatje worden opgewekt, en doordat je de smaken wel proeft maar de stof die de smaak opwekt niet binnen krijgt kan je onbeperkt bijvoorbeeld een zoete smaak proeven in je mond zonder dat je suiker binnenkrijgt. Het is nog niet mogelijk de smaakpapillen ook te laten denken dat ze de structuur van het eten proeven maar het zou in theorie mogelijk zijn om bijvoorbeeld een lolly te maken die zoet smaakt maar die niet slecht voor je gezondheid is. Ook wordt het mogelijk de smaak van een gerecht in bijvoorbeeld een online recept of op de menukaart van een restaurant te proeven. De smaken zijn nu nog vrij grof maar het vinden van de juiste balans tussen de basissmaken is een kwestie van tijd…
Smaak-TV of het proeven van een online recept kan nu in China
Bekijk hieronder een filmpje over deze uitvinding:
Reageren op bovenstaand nieuws over Smaak-TV of het proeven van een online recept kan nu in China of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!