De oorsprong van de smoothie ligt in landen als India en Maleisië waar al eeuwen lang fruit en melkproducten worden vermalen met honing tot een glad romige drank. Wij kennen de smoothie vooral van de gezondheids-goeroe’s die smoothies aanbevelen als gezond alternatief voor minder gezond eten. Smooth betekent glad of egaal, een smoothie is dus altijd een glad goed gemalen drank.
De wortel-gember-sinaasappel smoothie waarvan je het recept hieronder leest is een zogenaamde ‘groene smoothie’ omdat er naast fruit ook groente in zit. De vraag is alleen of we het wel een smoothie mogen noemen omdat er geen melkproduct in zit. Ik vind deze smoothie overigens niet onderdoen voor andere ‘echte’ smoothies en hij is zeker net zo gezond. Dus probeer deze smoothie eens!
Smoothie recept met wortel, sinaasappel en gember (voor 2 personen)
Ingrediënten
- 1 grote wortel of peen
- 5 (pers-)sinaasappelen
- 2 bolletjes stemgember of één centimeter verse gemberwortel (geschild)
Bereiding
- Rasp de wortel of snijd hem in kleine stukjes.
- Pers de sinaasappelen
- Schil de verse gember en snijd in kleine stukjes of snijd de bolletjes stemgember een paar keer doormidden.
- Doe de wortel, sinaasappelsap en gember nu in een blender (of nog beter: juicer) en vermaal het tot een drinkbare smoothie.
- Als je een blender gebruikt houd er dan rekening mee dat je behoorlijk wat wortel nog kunt kauwen, ik vind dat absoluut niet erg (kauwen is gewzond) maar als je een volledig gladde smoothie wilt gebruik dan een juicer of zeef de smoothie als deze uit de blender komt.
Deze smoothie smaakt zoet van de wortel en sinaasappel en heeft een scherp randje en smaak van de gember. Verfrissend en zeker vullend. De kleur is erg opvallend en sierlijk.






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!