Nigella Lawson is wereldberoemd door haar leuke en makkelijke manier van koken, maar vooral door haar lekkere recepten die een hoog ‘stel je niet zo aan’-gehalte hebben. Dit recept is gebaseerd op een van haar recepten maar dan met een vleugje extra smaak.
Voor de gehaktballetjes
• 200 gram gehakt
• 1 ei
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas
• 2 teentjes knoflook
• 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
• 3 eetlepels panco
• Naar smaak Zout en peper
Voor de saus
• 2 grote uien
• 1 rode paprika
• 3 teentjes knoflook
• 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 blikken tomatenblokjes
• snufje suiker
• Theelepel sambal
• flinke hand verse basilicum
• Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Maak eerst de gehaktballetjes. Pers de knoflook uit en rasp de Parmezaanse kaas fijn. Stop dan alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed tot een samenhangend mengsel. Rol er dan kleine balletjes van, ongeveer de grootte van een theelepel. Zet apart.
2. Snij de ui, paprika en knoflook in stukjes. Meng met de kruiden.
3. Verhit de olie in een pan. Voeg het uimengsel toe en laat op matig vuur 10 minuten zacht worden.
4. Voeg de tomatenblokjes, het snufje suiker en zout en peper toe. Roer door elkaar en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
5. Bak de balletjes apart in een koekenpan. Om en om tot ze aan de buitenkant gebruind zijn. Laat vervolgens één voor één de balletjes in de saus vallen. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Voeg dan de sambal en eventueel nog wat zout en peper toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
6. Was de basilicum en scheur de blaadjes zodat de smaak en geur vrijkomen. Roer door de saus. Serveer de saus met gekookte verse pasta (100 gram per persoon) of met gekookte gedroogde pasta. Roer een derde van de saus door de pasta en schep de rest erop.
Eventueel serveren met geraspte kaas.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!