Pompoensoep met gember
Voor deze eenvoudige maar heerlijke gezonde pompoensoep gebruik ik het liefst een biologisch geteelde pompoen. De biologische pompoen geeft een stuk meer smaak en je kunt de schil gebruiken van de pompoen, dit zorgt voor meer soep en veel minder (schil)werk. Ook gebruik ik verse gember, je kunt ook stemgember of bakgember gebruiken, dit heeft echter minder smaak en bevat vaak suiker (want het wordt in siroop verkocht).
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pompoen (biologisch!)
- water
- bouillon (liefst zelfgemaakt)
- Verse gember – ongeveer 2 cm (geschild)
- Chilipeper (of sambal, iets met hitte)
- Olijfolie
Keukengerei
- Mes
- Snijplank
- Grote pan (stoof) met deksel
- Lepel (hout)
- Warmtebron
- Staafmixer
Bereiding
- Schil en snij de knoflook en uien klein
- Bak dit in hete olie een beetje aan
- Was en snijd de pompoen in blokjes (hoe kleiner hoe eerder het gaar is), verwijder de lelijke plekjes uit de schil en verwijder de pitten.
- Bak nu de pompoen mee met de ui en knoflook en verhit water.
- Als het mengsel even heeft gebakken doe je de bouillon in de pan, zoveel dat de blokjes pompoen net onder water staan, voeg eventueel water toe en laat ongeveer 20 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Voeg geraspte gember toe en maak nu met de staafmixer een soep van het mengsel. Proef en voeg wat chilipoeder toe voor een beetje hitte.
De soep moet stevig zijn en vorm houden, niet zo stevig als een erwtensoep maar niet ver daarvandaan. Je kunt altijd nog water toevoegen, dus wees terughoudend met water in het begin!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!