Nu de dagen weer korter worden en er zo nu en dan een stevige koude wind opsteekt merk ik dat ik steeds vaker stoofvlees maak. Het is ook echt een winters recept wat heerlijk smaakt met een patatje of een stamppot. Deze keer ging ik aan de slag met Zwolsche kruiden. Je kent ze misschien wel, zo niet dan zijn ze in de grotere supermarkt te koop en wie weet tegenwoordig ook in de wat kleinere supermarkt. Het is een heerlijke kruidenmix vol smaak waar je alle kanten mee op kan. Om het stoofvlees iets zoeter te maken koos ik voor appels. Dat was een erg geslaagd experiment. Bekijk hieronder hoe ik stoofvlees maak in deze multicooker op de slowcook stand:
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- Klontje boter
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram sukadelappen
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 3 el Zwolsche kruiden (Euroma)
- 1 grote winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 kleine zoete appels
- 200 ml runderbouillon

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!