Toen ik de cranberries in de supermarkt zag liggen twijfelde ik geen moment en heb ik ze gekocht. Met cranberries doe ik meestal weinig maar wanneer de kerstdagen in aantocht zijn weet ik er wel raad mee. Ik maakte deze keer stoofvlees met chocolade en natuurlijk cranberries. Het werd een recept waar eerst flink overleg over moest worden gepleegd. Met mijn broer die jaren lang als chefkok heeft gewerkt maar vooral net zo’n kook en eet liefhebber is als ik nam ik het recept door en kwamen we tot een mooie ingrediëntenlijst. Het lastige aan dit recept vond ik de keuze voor het bier. Mijn broer kwam op het idee een Blond biertje te gebruiken en dat was wat mij betreft de beste aanvulling voor dit stoofvlees. Bekijk het recept hieronder en nog even verder vind je de ingrediënten:
Ingrediënten:
- Klontje boter
- 2 grote uien
- 600 gram sukadelappen
- 2 tl zout
- 1 tl peper
- 6 blokjes pure chocolade
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 kaneelstok
- 2 wortels
- 500 gram cranberries
- 33 cl blond bier
Annetje zegt
Lijkt me heerlijk. Lijkt op het zuurverdiende recept van thuis. Ik maak dit soort recepten in de oven, op een heel lage temperatuur.
tilly zegt
lijkt me heerlijk, ga het met kalfslappen proberen
Florian zegt
Ooh da’s een goed idee!