Mama Mia wat vind ik Italiaanse gerechten lekker en leuk om te maken. Er gaat geen week voorbij zonder minstens twee keer iets uit de Italiaanse keuken gegeten te hebben. Meestal is het pasta met pesto, het lievelingseten van onze dochter van vier en pasta met rode saus, een gerecht wat we allemaal heerlijk vinden. Nu het herfst is gaan we langzaamaan meer stoofpotjes klaarmaken en deze keer dus Italiaans stoofvlees. Gemaakt in de slowcooker wat gewoon niet kan mislukken. We hadden veel gemaakt en konden de helft makkelijk invriezen, absoluut geen straf want dit gerecht aten we met smaak een tweede keer de week erop. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe ik dit heerlijk stoofvlees maakte, bekijk dan de video hieronder:
Ingrediënten:
- Een klontje boter
- 2 uien
- 150 gram pancetta (Italiaanse ham)
- 2 teentjes knoflook
- Snufje peper en zout
- 1 tl oregano
- 1 kilo riblappen
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 gram champignons
- 100 ml witte wijnazijn
- 1 bosje verse Italiaanse kruiden (te koop bij de supermarkt)
- Parmezaanse kaas ter garnering (of een andere Italiaanse kaas)
- Verse pasta (naar keus) ongeveer 100 gram per persoon





Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!