Als je graag muffins maakt en eens op zoek bent naar een lekkere variatie dan is de stroopwafelmuffin een goed idee. Veel Hollandser dan de stroopwafel wordt het niet dus je bakt er ook nog eens een leuke traktatie mee voor buitenlandse gasten (want die kennen de echte Goudse stroopwafel inmiddels wel, toch?)
Ingrediënten voor 6 stuks
- 4 stroopwafels
- 6 gedroogde abrikozen
- 100 gram cakemeel (of zelfrijzend bakmeel)
- 50 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram gesmolten roomboter
- 4 eetlepels whisky
- 1 dl melk
- 1 ei
- 6 theelepels abrikozenjam
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Plaats in een muffinvorm voor 6 muffins 6 paspieren cupcakevormpjes of plaats op een bakplaat 6x 2 in elkaar gezette papieren cupcakevormpjes.
- Meng in een grote kom de basterdsuiker, cakemeel, bakpoeder, kaneel en amandelmeel door elkaar.
- Klop in een andere kom de roomboter, melk, whisky en het ei door elkaar.
- Meng de inhoud van beide kommen door elkaar.
- Snijd de stroopwafels in kleine vierkantjes en knip de abrikozen in stukjes.
- Meng de abrikozen en de helft van de stroopwafelstukjes door het beslag en verdeel dit over de 6 vormpjes.
- Laat voorzichtig in elke portie beslag een theelepeltje jam zakken.
- Strooi er de rest van de stroopwafelstukjes over.
- Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in 22 minuten gaar.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!