Tandoori kruiden
Wie kent de kip tandoori niet? Een zakje kruiden is zo gekocht, maar een stuk lekkerder is het zelf samenstellen van je eigen tandoorikruiden, en moeilijk is het niet. Dus pak een potje met goed afsluitbaar deksel en een vijzelf en trek je kruidenkastje maar open voor je zelfgemaakte tandoori kruiden!
Tandoori kruiden ingrediënten
(dit wordt een mooie voorraad):
- 1 Halve eetlepel zwarte peper
- 4 Eetlepels komijnzaad
- 3 Eetlepels korianderzaad
- 8 Hele kruidnagels
- 5 Eetlepels paprikapoeder
- 1 Halve eetlepel cayenpeper
- 1 Halve eetlepel kaneel
- 1 Theelepel nootmuskaat
- Halve eetlepel zeezout
Bereiding tandoori kruiden
- Rooster alle kruiden in een pannetje, gooi het om, schuif het heen en weer tot je de geur echt goed begint te ruiken.
- Doe je kruidenmengsel in een bakje om af te laten koelen en giet het daarna in een vijzel.
- Maak nu in de vijzel een egaal kruidenmengsel van je kruiden door het goed te stampen en malen. De geur kan overweldigend zijn, maar dit is een teken dat de smaken en geuren goed vrijkomen.
Doe je tandoorikruiden nu in een potje met deksel en plak er een etiket op; je Indiase tandoori kruidenmengsel is klaar voor gebruik!






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!