Tapas zijn spaanse aperitiefhapjes, tapas eet men in Spanje bij de borrel, zoals wij blokjes kaas en plakjes worst eten. Het doel van het eten van tapas is om eetlust op te wekken, maar je kunt ook gewoon alleen tapas eten, want er zijn zo veel verschillende soorten dat het een volledige zeer gevarieerde maaltijd kan zijn. Het leuke van tapas maken is dat het weinig werk is, en als je een goede planning maakt door bijvoorbeeld alle ingredienten eerst te snijden en klaar te zetten, dan heb je in een korte tijd heel veel verschillende lekkere hapjes op tafel, daarna neem je de complimenten in ontvangst van je gasten of eet je alles lekker zelf op :-)
Tapas maken: Champignons in sherry roomsaus
Ingrediënten
- 1 Sjalotje (gesnipperd)
- 500 gr kleine champignons (schoon geborsteld)
- 250 ml creme fraiche
- 100 ml sherry of witte wijn
- Handje vol verse peterselie
- Zout, peper
- Olie
Bereiding
- Bak het sjalotje een paar minuten in de olie in een steelpan of een hapjespan.
- Doe de champignons erbij en bak ongeveer tien minuten, tot de champignons gaar zijn.
- Giet de creme fraiche en de sherry/wijn in de pan bij de uien en champignons en breng alles aan de kook.
- Breng op smaak met zout, peper en peterselie.Lekker met stokbrood of Turks brood.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!