Overal ter wereld worden ze gegeten: gegrilde paprika’s. Bell pepper is de meest gebruikte naam, in Nederland noemen wij het paprika en in Australië heten ze Capsicum. De smaak van paprika verschilt per kleur, maar het is toch dezelfde paprika die naarmate hij langer in de zon rijpt, van kleur verandert.
Gegrilde paprika maken
Gegrilde paprika smaakt heerlijk fris bij de vaak zware tapas. De kleur van paprika geeft een mooie aankleding bij de andere tapas en als je veel paprika’s kunt vinden voor een mooie prijs dan kan je lekker veel maken.
Ingrediënten
- Rode, gele of oranje paprikas (van de markt, lekker en goedkoop, punt paprikas zijn nog beter)
- Olijfolie
- 1 klein potje kappertjes
- Hele teentjes knoflook (naar smaak)
- Witte wijnazijn
- 1‐2 grote lege potten (10 min uitgekookt of direct uit de vaatwasser)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op de grillstand, of de hoogste stand. We gaan de paprika’s grillen dus hoe heter hoe beter.
- Was de paprikas en snijd ze door de
helft van de kop naar de staart en verwijder de zaadlijsten. (alleen bij normele paprikas, puntpaprikas kan je heel laten). - Grill de paprikas gaar in ongeveer 15‐20 minuten, tot ze zwarte vlekken krijgen.
- Doe de paprikas in een diepvrieszak en leg 15 minuten in de vriezer, daarna gaat het vel er gemakkelijk af.
- Ontvel de paprikas en doe ze in een of twee potten, verdeel er de knoflook teentje en de kappertjes over.
- Maak een dressing van 3 delen olie en 1 deel azijn en giet over de paprikas.Je kunt deze tapas zo een paar
weken bewaren, of natuurlijk meteen serveren.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!