Tapas zijn echt gezelligheids-eten, je kunt het ook gerust de meest keiskeurige (moeilijke?) eter voorzetten: er is vast wel iets bij dat hij/zij lust. Noem het dan niet tapas maar gewoon ‘vijgen met geitenkaas en spek’, dan is het al snel goed. Hoewel tapas eigenlijk bedoeld zijn als eetlustopwekkend voorgerecht of borrelhapje kun je er gerust een maaltijd van maken, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een barbecue, is weer eens wat anders dan al die sauzen en stokrood die vaak massaal worden weggewerkt op warme zomerdagen.
Tapas maken: Vijgen met geitenkaas en spek
Ingrediënten
- 1 zak gedroogde vijgen
- 1 pakje ontbijtspek of katenspek (voor de lekkere rooksmaak)
- 100 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Knip of snij de vijgen doormidden, smeer een beetje (theelepeltje) geitenkaas op een vijgenhelft en rol er een plakje spek omheen.
- Ga door tot 1 van de ingredienten op is.
- Bak de vijgen in ongeveer 10‐12 minuten tot het spek knapperig is.
Het is niet erg als er wat geitenkaas uit de vijgen komt. Leg na het bakken de tapas op een schaaltje en zorg ervoor dat het spek netjes om de vijgen heen gevouwen blijft, eventueel met een prikkertje.

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!