Een verrassend stukje in de online editie van Elsevier vandaag over de zogenaamde ‘third wave‘ koffie. Het verhaal begint meteen al niet zo best: koffiedrinkers zouden gewend zijn aan donker gebrande bittere koffie. Een beetje espresso drinker weet dat een goede espresso heel zacht en zoet kan zijn zonder dat je daar suiker aan toevoegt, maar volgens Elsevier is espresso bitte, maar gelukkig gaat dat nu verandeen.
Third wave koffie – meer smaak in je kopje
Er zou steeds meer aandacht komen voor andere zetmethoden zoals opgietkoffie (wat iedere campingbezoeker al jaren doet) en zelfs vaccuum koffie (wie kent de Cona-koffie nog?) zou he-le-maal nieuw en hip zijn. Ook wordt de “Italiaanse cafetière, die ook wel French presswordt genoemd” aangehaald, en bij het schrijven van die zin moet er toch ergens een belletje zijn gaan rinkelen? Italianen drinken espresso uit een espressomachine, de cafetiere komt uit Frankrijk, opgietkoffie is niet nieuw, net zo min als een vaccuum of ‘vac pot‘ dat is.
Als je, net als de auteur van het stukje in Elsevier, denkt dat espresso altijd bitter is, dan raad ik je aan eens bij een goede koffiebar binnen te stappen en daar een espresso te bestellen, gewoon zwart drinken als wijn, met een beetje zuurstof nadat je eerst de smaak in je mond hebt geneutraliseerd met het glaasje water.
Wil je thuis ook genieten van smaakvolle espresso dan is een Nespresso apparaat een goede keuze: niet duur in aanschaf en per kopje kost het tussen de 30 en 40 cent, al gauw vijf keer goedkoper dan een kopje koffie op een terras of in een restaurant, en de smaken zijn zeer verschillend, zelfs de caffeine vrij varianten zijn lekker.
Wil je meer weten over cafeterias (of French press) kijk dan eens op onze pagina over cafetieres.
Reageren op bovenstaand nieuws over Third wave koffie – meer smaak in je kopje of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!