Ik eet graag, en ik eet zeker graag toetjes. Zonder toetje ben ik niet echt ‘klaar’ met de maaltijd, natuurlijk kan ook een kopje thee of koffie het toetje zijn, maar een sierlijk toetje van fruit, koek, taart, ijs of pudding gaat er bij mij altijd wel in. Naast mijn tijdrovende specialiteit Tiramisu maak ik de laatste tijd regelmatig toetjes van fruit omdat het veelzijdig, lekker en gezond is. Dit receot is voor een zeer eenvoduig, snel, sierlijk en heerlijke fruit-Champagne toetje. Een toetje dat best ‘dessert’ genoemd mag worden, al zeg ik het zelf.
Toetje van fruit en Champagne
Dit toetje bevat alcohol als je Champagne of een mouserende wijn gebruikt, uiteraard kan je deze drank vervangen voor niet-alcoholische dranken zoals limonade met koolzuurhoudend bronwater, cassis of een andere bruisende drank.
Ik gebruik rosé-Champagne omdat dit leuk kleurt en het bij de andere gerechten van de avond goed past, daarnaast is goede Champagne een traktatie op zich en doe je de meeste gasten er een plezier mee.
Ik maak dit toetje naast een uitgebreidere maaltijd waardoor het weinig extra tijd kost. Als je de ingrediënten ziet weet je waarom.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rijpe bananen
- Stoofperensap of warm vocht van andere donker fruit (bekijk hier een recept voor stoofpeertjes)
- Rose Champagne (of andere mouserende wijn)
Bereiding
- Snijd de rijpe bananen in grove stukken en leg ze in een plastic zakje afgesloten in de vriezer totdat ze bevroren zijn.
- Maak je stoofpeertjes, bijvoorbeeld volgens dit recept voor stoofpeertjes. Je kunt ook een andere warme fruitsoort nemen, bijvoorbeeld warme kersen of bosvruchten in een pannetje verwarmen. Stoofpeertjes zijn voor bij het wildgerecht, en daarna komen ze nog een keer terug in het toetje: lekker en gemakkelijk.
- Pureer nu je bevroren banaan met een scheutje van het hete stoofperenvocht, niet te veel! En maak zo banaanijs.
- Vul twee flutes met het banaanijs en giet de champagne er langzaam bij. Dien snel op zodat de roze Champagne langzaam zijn kleur laat zit bovenop het gele banaanijs.
Resultaat: een heerlijk prachtig sierlijk toetje dat niet zwaar is omdat het geen vet bevat.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!