Lekkere eenvoudige tomatensoep die snel klaar maar vol van smaak is. Erg lekker met bijvoorbeeld een hartig broodje (zoals een Foccacia), een omelet met chips (jaja…) of een ouderwetse soepstengel natuurlijk! Je kunt er zelf voor kiezen of dit een vegetarische soep wordt of een oerhollandse ‘Soep met ballen’, de ballen maken is het meeste werk dus vegetarisch is in dit geval ècht makkelijker.
Ingrediënten
- Knoflook – 1 teentje
- Ui – 1 middelgrote (mag ook rode ui zijn natuurlijk)
- Gehakt – zoveel je nodig hebt voor een paar balletjes (je kunt de balletjes zo gek maken als je wilt natuurlijk)
- Basilicum – een paar blaadjes (vers is het lekkerst)
- Gepelde tomaten/tomatenblokjes uit blik
- Gembersiroop
- Ketjap
- Zout
- Peper
Bereiding
- Snijd ui en knoflook en fruit dit in olie (bijvoorbeeld kokosolie).
- Voeg de tomaat toe en laat even pruttelen.
- Voeg de basilicum blaadjes toe en vermaal het geheel met een staafmixer (of blender, pas dan wel op met de hitte!)
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze garen.
- Voeg nu ketjap en gembersiroop toe, daarna naar smaak zout en peper.
Serveren met een blaadje basilicum geeft een leuk effect (rood met groen doet het altijd goed).
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!