Dit recept komt van het Italiaanse eiland Sicilië en is een zeer eenvoudig en snel recept voor een verrassend lekkere tonijn met pistache-korstje.
Tonijn komt in de middellandse zee, waar Sicilië in ligt, om kuit te schieten vanaf maart. De tonijn zwemt via de straat van Gibraltar de middellandse zee in en vertrekt weer vanaf juli. In Italië wordt veel vis gegeten en op Sicilië zeer zeker.
Tonijn met een krokant korstje van pistachenoten
Dit is zo’n typisch snel en smaakvol gerecht dat uitblinkt in eenvoud: weinig ingrediënten, korte bereidingstijd en toch erg lekker en gezond.
Ingrediënten
(voor 3 personen)
- 3 stukken tonijn (ongeveer 2,5 centimeter dik)
- 100 gram ongezouten pistachenoten (met schil)
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Een salade om bij te serveren
Bereiding
- Pel de pistachenoten en vermaal ze grof met een staafmixer (het hoeft geen poeder te worden)
- Wrijf elk stuk tonijn in met wat olijfolie en een snufje zout
- Leg nu elk stuk tonijn op elke kant even op de gemalen pistachenoten zodat deze eraan blijven plakken
- Verwarm je pan voor op middel-hoog vuur met een laagje olijfolie er in
- Bak de tonijn nu maximaal twee minuten aan elke kant
- Haal de tonijn uit de pan en laat ze ongeveer drie minuten rusten op een bordje met aluminiumfolie er overheen, om te rusten
- Snijd de tonijn nu in repen
- Leg de repen tonijn op een salade-bedje op drie borden en strooi nog een klein beetje zout en peper over de tonijn.
Klaar is dit snelle Siciliaanse gerecht met tonijn, minchia, bbuono!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!