De Mexicaanse tortilla is een platte pannekoek gemaakt van moismeel of tarwemeel. Je kunt tortilla’s gebruiken als wrap om bijvoorbeeld een vlees en bonenmengsel in te serveren, lekker met een blaadje sla en wat kaas. Maar je kunt er ook een tortillataart van maken, dat eet wat eenvodudiger en is net zo sierlijk als de wrap.
Tortilla recept – Tortillataart voor vier personen
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vers gemalen peper
- Scheutje natuurazijn
- 300 ml water
- 500 gram runder sucadelappen in blokjes
- 2 teentjes knoflook geperst
- 6 Tortilla wraps
Bereiding van het vleesmengsel
Doe alles (behalve de tortilla wraps) in een grote stoofpan te beginnen met het vlees, en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat daarna minstens twee uur op een laag pitje sudderen.
Roer af en toe om en zorg dat het vochtig blijft, sluit dus de pan af met het deksel, als het toch te droog wordt voeg dan een beetje water toe. Af en toe proeven is natuurlijk noodzakelijk ;-)
Haal na minimaal twee uur stoven het deksel van de pan en blijf roeren tot het overtollige vocht is verdampt: het is de bedoeling dat het mengsel niet te doog wordt maar ook dat er geen laagje vocht meer te zien is. Roeren doe je zodat het niet aankoekt aan de pan.
Prak met een vork het vlees zodat het een wat gelijkmatiger geheel wordt, trek dus het vlees uit elkaar zodat je taart straks gelijkmatig stapelt.
Tortillataart saus
Ingrediënten
- 1 paprika
- 200 gram geraspte kaas
- 2 tomaten
- 2 jalapeno pepers
Bereiding saus:
Doe alle ingrediënten in een hoge kom of maatbeker en blender het geheel met de staafmixer tot een glad mengsel. Doe het daarna in een steelpannetje en verwarm tot de kaas het mengsel wat bindt.
Maak nu de tortillataart
Vet de ovenschaal in met boter of olie. Leg hierin een tortilla wrap en daarna een laagje vlees, daarna een laagje saus, en dan weer een tortilla wrap, en ga zo door tot je alle tortilla’s hebt gebruikt. Bovenop de laatste tortillawrep doe je geen vleesmengsel maar alleen saus.
Zet je tortillataart nu in de oven en bak ongeveer 10 minuten op 180 graden. Serveren met tortilla chips en guacamole, salade en een biertje.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!