Uit eten gaan in Nederland is relatief duur, zo stelt de directeur van FoodService Instituut: Jan-Willem Grievink, die zijn instituut de prijzen van driegangenmenu’s in West-Europa liet onderzoeken. De prijsverschillen met België en Duitsland zijn 20% (al is de vraag of de invoering van een minimumloon in Duitsland hier verandering in gaat brengen) en het verschil tussen eten in de Horeca en zelf voedsel uit de supermarkt bereiden is veel te groot, in België en Duitsland liggen de supermarktprijzen 15 tot 20 procent hoger dan in Nederland (tabak en alcohol niet meegerekend).
Uit eten in Nederland duur – Nederland wel beste voedselland
Daarbij komt dat Nederland volgens Oxfam Novib het “Beste voedselland ter wereld” is. Voedsel kost in Nederland relatief weinig (de recente supermarktoorlogen hebben hier zeker aan bijgedragen), is divers, hygiënisch en van goede kwaliteit. Je bent, kortom, een dief van je eigen portemonnee als je veel geld betaalt voor het relatief dure eten in de Nederlandse Horeca terwijl je voor zeer weinig geld (zelfs in Griekenland betaalt men meer voor eten in de supermarkt) zeer gezond en gevarieerd kunt eten als je zelf je boodschappen doet. Koop seizoensgroenten en zoek er een mooi recept bij en je eet goed, veel en gezond voor weinig. Oh, en je hoeft geen fooi te geven…
Reageren op bovenstaand nieuws over Uit eten in Nederland duur – Nederland wel beste voedselland of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!