Op zoek naar een snel vegan curry slowcooker recept? Zoek niet verder: je vindt het hieronder. Dit recept levert een gezonde, voedzame curry op die vol van smaak en structuur is, mooie kleuren op je bord laat zien en bovendien erg lekker is! Natuurlijk kan je zelf variëren, andere kruiden gebruiken of andere ingrediënten toevoegen of iets weglaten; net wat je zelf lekker vindt of in huis hebt. Slowcooker voornamelijk heel handig voor het bereiden van vlees? Echt niet! :-)
Ingrediënten
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst of in plakjes gesneden
- 1 blik kikkererwten afgespoeld (400ml)
- 1 blik tomatenblokjes (400ml)
- 1 broccoli stronk in roosjes gesneden
- 4 zoete aardappelen geschild en in schijven gesneden
- 2 volle eetlepels curry madras kruiden (of 3 als je van wat meer smaak houdt)
- Paar blaadjes koriander ter garnering
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de slowcooker
- Schep alles goed om
- Zet de slowcooker 3 uur op low
- Serveer met rijst, bulgur of couscous.
charlotte zegt
ik heb het gerecht gemaakt. Na 3 keer is alles nog keihard….jammer. Nu maar wat zout en een beetje water toegevoegd en op hoog gezet.
Florian zegt
Na 3 keer… wat?
Of bedoel je ‘na 3 uur’?
Wat voor slowcooker heb je?
Micheal zegt
Moet hier nog een laagje water bij of gaat alles “droog” de slowcooker in?
Florian zegt
Gaat er zo in. Slowcookers hebben vrijwel geen vocht nodig (want er verdampt vrijwel niets).
Frank zegt
Eenvoudig maar lekker! Dank je wel.