Een verrassend lekkere zoete curry die vult en vol zit met verschillende smaken, groenten en vitamines. Bekijk ons video-recept en kook lekker mee:
Vegetarische curry van linzen en zoete aardappel uit de Slowcooker
Je kunt variëren met de kruiden en het toevoegen van kikkererwten (blik, afgespoeld) is een goed idee om meer volume te creëren.
Ingrediënten (4 personen):
- Olie om in te bakken
- 250 Gr rode linzen (gewassen)
- 2 grote uien (gepeld en gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
- Flink stuk gember (geschild en fijn gesneden)
- 2 stelen bleekselderij (fijn gesneden)
- 1 rode peper (fijn gesneden)
- 1 grote zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 grote winterpeen (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 appel (geschild en in blokjes)
- 1 hand gedroogde abrikozen (in vieren gesneden)
- 2 eetlepels vadouvan jonnie boer/andere kruiden
- 1 liter groentenbouillon
Bereiding:
- Ui aanfruiten in olie
- Kruiden, gember, rode peper en knoflook erbij
- Nog even aanfruiten
- Andere ingrediënten toevoegen en 4 uur op laag/low in de slowcooker.
Voor uitgebreide instructies: bekijk het video-recept.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!