Ik ben snel geneigd een soep te maken van pompoen, omdat het eenvoudig is en heel erg lekker. Een quiche maken is meer werk, maar loont zeker de moeite. Dit recept voor een vegetarische pompoentaart kan in je arsenaal pompoengerechten eigenlijk niet ontbreken, omdat je het goed een dag vantevoren kunt maken en het als lunch, voorgerecht als hoofdgerecht kan dienen. Een ideaal gerecht dus, gezond en lekker bovendien!
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (biologisch, ca. 800 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 9 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
- 1 1/2 eetlepel Indiase currypasta (mild)
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid of deeg voor hartige taart
- 1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
Bakbenodigdheden
- Quichevorm (doorsnede 27 cm)
Bereiding
- Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1 1/2 cm snijden.
- In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
- Mengsel iets laten afkoelen. In kom eieren met slagroom loskloppen.
- Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
- Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
- Vorm bekleden met deeg. Helft van koriander door pompoen scheppen.
- Pompoen in vorm scheppen. Eimengsel erover verdelen.
- Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
- Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Bron: www.ah.nl
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!